Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1369)

August 30, 2015

Mihaela:

Buna ziua. Am 29 de ani si sunt mamica. In timpul primei sarcini am avut o dereglare hormonala si m-am ingrasat intr-o saptamana 6kg. Dr. mi-a recomandat sa merg la endocrinolog dar am tot amanat. De aprox. 2ani am inceput sa simt un nod in gat si senzatia ca nu pot respira. La doctor mi s-a spus ca am tahicardie si spasmofilie. Dupa aceea am facut analizele pentru tiroida si rezultatul este: TSH 2.076 µUI/mL (0.35 – 4.9µUI/m)l si Free T4 13.68 pmol/L (10.0-23.0 pmol/l). Va rog sa imi spuneti daca rezultatele sunt ok, sau care ar putea fi cauza acestor stari. Va multumesc.

Raspuns:

– in mod evident, analizele sunt in limite normale, deci tiroida functioneaza in parametri;

– este putin probabil ca senzatie de nod in  gat sa fie cauzata de o glanda tiroida marita, dar este indicata cel putin palparea la un medic endocrinolog, eventual completata cu ecografie;

– daca nu se identifica o cauza tiroidiana, urmatorul pas trebuie sa fie un consult ORL; trebuie stiut, totusi, ca la femei tinere senzatia aceasta de “nod in gat” este cauzata cel mai adesea de stres si nu de o boala organica;

– cresterile in greutate pe timpul sarcinii NU sunt cauzate de “dereglari hormonale” decat extrem de rar; atunci cand se intampla, aceste dezechilibre endocrine persista si se pot obiectiva prin teste de laborator;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu