Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1494)

April 17, 2016

Ghita Teodora:

Buna ziua. Am 32 de ani si in ultima vreme nu m-am simtit foarte bine.Am avut niste palpitatii,insomnii si niste probleme intestinale cauzate de stres.In luna februarie mi-am facut niste analize generale. La hemoleucograma completa mi-au iesit plachetele marite 444 10^9/l (fata de 150-400/10^9/l); la analizele pentru tiroida calciul ionic seric 3.57 mg/dl (fata de 3.82-4.82/mg/dl);calciu seric total 9,19 mg/dl (8.6-10.2/mg/dl); magnezimie 2.04 mg/dl (1.9-2.5/mg/dl);proteine totale serice 8.62 g/dl (6.6-8.8/g/dl); ATPO 254 UI/mL (0-35/UI/mL); FT4 1.19 ng/dL (0.89-1.76/ng/dL);TSH 1.78uUI/mL (0.4-4/uUI/mL).
Mi s-a prescri Caldefix 10 zile/luna timp de 3 luni si ProcorT 15 zile/luna timp de 3 luni si sa refac analizele. Ce imi puteti spune?Nu locuiesc in Romania dar as dori sa aflu la ce ma pot astepta?Am observat ca mi se usuca foarte tare gatul si am momente cand am o usoara raguseala. Va multumesc

Raspuns:

– asa cum am precizat in raspunsul de mai jos (numarul 1493): “valoarea crescuta a ATPO arata prezenta unei tiroidite autoimune; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina”;

– valorile normale ale TSH si FT4 arata ca tiroida dvs functioneaza normal, deci nu va face nicio problema la acest moment si  tratamentul de substitutie nu e deocamdata necesar;

– un control la 4-6 luni, cu repetarea TSH si FT4 este suficient;

foarte important: in cazul unei sarcini aveti nevoie de monitorizarea unui endocrinolog, incepand imediat dupa confirmarea acesteia si continuand cu controale la 4-8 saptamani pe intreg parcursul acesteia;

– nici uscaciunea gatului, nici celelalte probleme descrise nu sunt legate de boala de tiroida, care este asimptomatica in aceasta faza;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Szakacs Andrea says:

    Am fost diagnostica cu aproximativ 6 ani in urma de tiroida autoimuna Hashimoto… sunt sub tratament cu Eutirox si la ultimele controale am avut rezultatul ATPO 5135 …in conditiile in care max. este 35 (0-35/UI/mL)..va rog respectuos sa mi spuneti care este parerea dv.si daca ati mai intalnit asemenea valoare…am repetat o fiind ca nimanui nu i venea sa creada.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu