Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (35)

September 23, 2009

iulia:

buna ziua,
ma nunmesc iulia, am 27 ani, mama este dagnosticata cu hipotiroidie,am facut analize pentru ca eram agitata, nu dormeam bine( ma trezeam noaptea, stari de voma), irascibilitate( am fost la un internist si mi-a dat sedocalm V si motilium si s-au ameliorat simptomele(fara trezit cu senzatia de voma si speriata). rezultatele sunt urm:
eco tiroidiana:glanda tiroidiana cu dimensiuni global normale,lob dr.:d 1.7 antero-posterior, d 1.7cm transversal, d 5.2cm cranio-caudal
ISTM boselat, cu val. cuprinse intre 2 si 3.2 mm; lob stg. d 1.3 antero-posterior, d 1.6 transversal, d 5.2cm cranio-caudal-usor marit
se descrie contur lobulat, posibilconstitutional, structura neomogena, nivelul lobului drept- la acest nivel se evidentiaza unui NODUL IZOECOGEN cu restul parenchimului, vizibil prin prezenta: lizeree hiperecogene periferice, zona de necroza centrala. efect de masa asupra parenchimului adiacent- benzi hipoecogene arciforme perinodulare in parenchimul aparent indemn. Diametrele nodulului sunt:anteroposterior 6.8mm,transv 9.6mm, cranoi-caudal8.9mm. Dimensiunea zonei coloidale centrale maxim 4.2mm. Nodulul este paucivascular, in periferia sa se evid. in special vasele proprii parenchimantoase amprentate. Densitatea parenchimantoasa este normala, egal bilateral. SELLA TURCICA este mica, fara modificari de contur cu discreta hipertrofie a apofizelor clinoide anterioare si posterioare, microcalcificari la nivelul glandei pineale( peste 6 luni dr. zice sa fac si o tomografie chiar daca rez radiografiei este ok).ATPO=3.60(00.00-12.00 UI/ml)
TSH=2.09(0.27-4.20), ,FT3=2.98(2.00-4.40), FT4=0.985(0.93-1.70), LH=8.06(FAZA FOLICULARA=2.4-12.6), PROLACTINA=12.68(6.00-29.90),FSH=6.49(FAZA FOLICULARA=3.5-12.5)(LH, FSH, PRL IN ZIUA 3 A CM), ESTRADIOL48.09, PROGESTERON 0.795(SCAZUT zice dr.), CM este neregulat, intarzie mult(sare si caet o luna). DIAGNOSTICUL estetiroidita cronica ATPO-neg, nodulul in observatie, insuficienta luteala si mi-a dat euthirox de 25 mg o cutie , femicur(din plante)3 luni si seleniu.
ce nu inteleg este de ce mi-a dat euthirox daca inca ma incadrez in limite normale cu tsh si ft4, sa mai consult un alt medic endocrinolog, sau ce sa fac?

buna ziua,
nu am mentionat bolile anterioare la mesajul 17: am facut endoscopie (senzatia de somac plin, fara pofta de mancare),am inceput de gastrita( am eradicat HP), DISCHINEZIE BILIARA HIPOTONA, MICROLITIAZA RENALA, GIARDIOZA,E. COLI in urina, am avut candidoza de la antibiotice,toate in 2009

Raspuns:

– nu stiu de ce doctorul care v-a consultat a ajuns la aceasta concluzie; este posibil ca aspectul ecografic (neomogen) sa-i fi sugerat ca o inflamatie (tiroidita); totusi, nivelurile normale ale TSH si ATPO pledeaza impotriva si, cel putin la acest moment, nu cred ca tratamentul cu l-tiroxina este necesar;

– dupa parerea mea, acel mic nodul descoperit ar trebui monitorizat ecografic si cu analize de sange (TSH si freeT4) initial la 6 luni, apoi, daca nu sunt modificari, la un an;

– prezenta unor calcificari la nivel pineal este intalnita destul de frecvent in populatia generala, fara a arata de cele mai multe ori o afectiune a acestei glande; un examen CT vizualizeza mai bine zona respectiva si poate fi indicat mai ales daca exista si niste simptome neurologice asociate;

– decizia de a consulta un alt endocrinolog este in intregime personala si nu va pot face nicio recomandare in acest sens; v-am prezentat doar opiniile mele legate de informatiile oferite;

Dr. Claudiu Ţupea

2 Comentarii »

  1. buna seara D-le doctor va rog foarte mult in limita timpului dumneavoastra sa ma lamuritisi pe mine.de cateva ori am fost nevoita sa merg la urgenta la sp.medgidia acolo mi-au spus ca am facut o trahicardie eschemica mi-au facut o perfuzie apoi am plecat acasa ,la interval de o luna sa intamplat din nou merg din nou la urgenta de data aceasta mi-se spune ca este din cauza diocsidului decarbon pt ca era pe timpul ierni ,am uitat sa mentionez mai sus de 3 ani am fost diacnosticata cu Hipotiroidism urmand medicatia cu L-tyroxin100 in acesti 3ani am facut analiza tsh[elisa]0.80miu/l,ft4[elisa]1.40ng/dl,ft[chemi]3.80pg/ml,atpo[chemi diasorin]379.1IU/ml acestea au fost facute pe14.11 2006’pe6.01.2009am facutla recomandarea medicului vsh.4’Fibrinogen 240 unde mi-a spus ca sunt bune,pe data9.02.2009am facut din nout tsh1.03uU/mL iar mi-a spus ca este bine CU TOATE ACESTE ANALIZE ESITE BUNE DUPA SPUSA MEDICCULUI EU SI LAORA ACTUALA AM AMETELI PUTERNICE,STARI DE VOMA CAND SI CAND,DURERI DE CAP,PALPITATII LA BAZA GATULUI SI A INIMII.AM FOST LA MEDICUL DE .FAM.MA TRIMIS LA NEUROLOG ACOLO MAU DIANOSTICAT CU ,,SINDROM-VERTEBRO-BRAZINAR,,URMAND TRATAMENT CU ,,STRESCILIN,MAGNE B6,BETASERC,DORMOLIN,,SINTOMELE SUNT ACELEAS .IN ACESTI 3ANI NU MI-A RECOMANDAT SA FAC O ECOGRAFIE.PE 16.09.2009AM REPETAT TSH 0.897uU/mL,APOI AM FACUT SI O ECOGRAFIE .MEDICUL MIA MIA SPUS CA AM IN PARTEA DREAPTA LOB DREPT UN CHIST 9mm,LOB STANG DOUA CHISTURI UNUL DE 7mm SIUNUL DE2mm.VA ROG DIN TOT SUFLETU CE MA INDRUMATI SA FAC.FLORENTINA 36 ANI.

  2. iulia says:

    Buna ziua,
    va multumesc foarte mult pentru raspuns, m-am mai linistit pentru ca eu nu aveam de gand sa iau acel tratament( am inceput unul homeopat, iar dupa 3-4 luni am sa repet analizele , sper sa functioneze)si m-am luminat citind mini cursul de pe blog care mi-a raspuns la foarte multe intrebari.O zi buna si succes in continuare.Iulia

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu