Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (37)

September 27, 2009

gheorghe florentina:

buna seara D-le doctor va rog foarte mult in limita timpului dumneavoastra sa ma lamuritisi pe mine.de cateva ori am fost nevoita sa merg la urgenta la sp.medgidia acolo mi-au spus ca am facut o trahicardie eschemica mi-au facut o perfuzie apoi am plecat acasa ,la interval de o luna sa intamplat din nou merg din nou la urgenta de data aceasta mi-se spune ca este din cauza diocsidului decarbon pt ca era pe timpul ierni ,am uitat sa mentionez mai sus de 3 ani am fost diacnosticata cu Hipotiroidism urmand medicatia cu L-tyroxin100 in acesti 3ani am facut analiza tsh[elisa]0.80miu/l,ft4[elisa]1.40ng/dl,ft[chemi]3.80pg/ml,atpo[chemi diasorin]379.1IU/ml acestea au fost facute pe14.11 2006′pe6.01.2009am facutla recomandarea medicului vsh.4′Fibrinogen 240 unde mi-a spus ca sunt bune,pe data9.02.2009am facut din nout tsh1.03uU/mL iar mi-a spus ca este bine CU TOATE ACESTE ANALIZE ESITE BUNE DUPA SPUSA MEDICCULUI EU SI LAORA ACTUALA AM AMETELI PUTERNICE,STARI DE VOMA CAND SI CAND,DURERI DE CAP,PALPITATII LA BAZA GATULUI SI A INIMII.AM FOST LA MEDICUL DE .FAM.MA TRIMIS LA NEUROLOG ACOLO MAU DIANOSTICAT CU ,,SINDROM-VERTEBRO-BRAZINAR,,URMAND TRATAMENT CU ,,STRESCILIN,MAGNE B6,BETASERC,DORMOLIN,,SINTOMELE SUNT ACELEAS .IN ACESTI 3ANI NU MI-A RECOMANDAT SA FAC O ECOGRAFIE.PE 16.09.2009AM REPETAT TSH 0.897uU/mL,APOI AM FACUT SI O ECOGRAFIE .MEDICUL MIA MIA SPUS CA AM IN PARTEA DREAPTA LOB DREPT UN CHIST 9mm,LOB STANG DOUA CHISTURI UNUL DE 7mm SIUNUL DE2mm.VA ROG DIN TOT SUFLETU CE MA INDRUMATI SA FAC.FLORENTINA 36 ANI.

Raspuns:

– conform datelor prezentate, diagnosticul de hipotiroidism (cauzat de o tiroidita cronica) este corect; administrarea zilnica de l-thyroxin este tratamentul de electie in acest caz si trebuie urmat tot restul vietii;

– testele de functie tiroidiana (TSH si freeT4) repetate au fost in limite normale ceea ce arata ca tratamentul este eficient si nivelul de hormoni tiroidieni s-a normalizat; in aceste conditii nu se poate incrimina tiroida pentru simptomele pe care le aveti in prezent;

– chisturile descoperite la ecografia de tiroida nu necesita tratament; trebuie urmarite ecografic, initial la 6 luni, apoi, daca nu-si modifica dimensiunile, la un an; in orice caz, nici aceste formatiuni chistice nu sunt responsabile pentru starile de rau pe care le descrieti;

– sfatul meu este sa urmati recomandarile neurologului si, eventual, sa faceti si un consult cardiologic;

Dr. Claudiu Ţupea

1 Comentariu »

  1. Mihaela says:

    Buna ziua, toata admiratia pentru initiativa de a deschide un asemenea forum si calde multumiri pentru timpul si dedicarea dvs. in a-i sprijini pe cei care au nevoie!!
    Provocarea mea: am 48 de ani si nu cunosc cazuri de tiroidie in familie (mama insa are psoriazis, care din cate stiu este tot de tip autoimun)
    Acum 3 ani am avut o forma severa de depresie (cu anxietate), am facut tratament cam 1,5 ani (m-am simtit execelent)dar, odata cu incetarea tratamentului anti-depresiv am ‘intrat’ intr-o stare de oboseala extrem de accentuate (si neobisnuita!), Cautand cauza oboselii, dupa 4 luni, am ajuns la endocrinologie. Rezultatele initiale au fost: TSH: 10.09 (0.4-4.2), FT4: 10.05 (9-20), iar la ecografie:LD 24, LS 21, dezvoltare lobi in lateral, structura neomogena macrogranulara, aspect mozaicat, nodul de 9 mm. Diagnostic medic: mixedem. Tratament: Euthyrox, o sapt de 25, o sapt de 50, apoi crescut pana la 100.
    Asa am facut, dar dupa 3 saptamani de 100, o stare proasta (palpitatii, tulburari de somn, nervozitate)pe care nu o avusesem inainte de inceperea tratamentului, m-a dus iar la medic. Am ramas pe doza de 50 (luata cu sfintenie) si, dupa 3 luni, rezultatele (la alt laborator) au fost: TSH: 5.07 (0.4-4.31), FT4: 14.88 (10.3-25.7)si ATPO : 284, si… “Veti lua toata viata”.
    Urmatoarele 4 luni, am continuat cu doza de 50 de luni-vineri + 0,75 in zilele de weekend. Noua analiza (la primul laborator) a indicat: TSH: 7.66 (0.4-4.2) si FT4: 10.29 (9-20).
    Rugaminte de raspuns la:
    – cum de dupa 3 luni analizele aratau clar un TSH mai bun, si dupa alte 4 luni(cu un plus de Euthyrox), valoarea lui s-a ridicat din nou ?
    – care-i diferenta (daca este) intre tiroidita cronica si mixedem ?
    – din nou am stari cu palpitatii, nervozitate, tulburari de somn (mai ales in zilele de 0,75) iar tensiunea a inceput sa oscileze de la 115-120 cu care sunt obisnuita, la 135/95 – la care ma simt prost. Vedeti vreo legatura ? Este posibil sa nu-mi pirasca mie (personal) Euthyrox-ul si exista alternativa la el ?
    va foarte multumesc anticipat pt un raspuns

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu