Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1564)

September 20, 2016

eugenia motoc:

Buna ziua.In luna iulie am fost operata efectuandu-se tiroidectomie totala in urma descoperiri unor noduli pe tiroida.Ex HP este urmatorul
-carcinom papilar multifocal:focare intraparenchimatoase LST 1,2/0,8 cm,incapsulat si microfocar LST marginal 0,7/0,5 cm.
-parenchim de fond micropolinodular,anizofolicular cu epitelii hiperplazice cu aspect hiperfunctional,hemoragii,sclerohianuloza circumscrisa perinodular.
cod morf M 8350/3
-stadialitate post chirurg.PT PT1bm

stadialitate post chir.PN PNX
-stad.agregata ST ST1
-grad.diferentiere G1
-alte date tip progn RX
Analize ef.dupa 2 luni de la op
-TSH 0,46(0,55-4,78)
-FT3 3,06(2,3-4,20
-FT4 1,32( 0.89-1,76)
Sunt programata in aprilie 2017 pentru terapia cu iod.Este prea tarziu?Varsta mea este de 48 ani si am antecedente in familie-mama cu tiroidectomie totala cu rez HP bun.Doza de eutyrox pe care o iau este 100 mg.Va multumesc mult si urmaresc cu interes toate postarile Dvs.

Raspuns:

– un raspuns cert e greu de dat; totusi, carcinomul papilar este o tumora lent evolutiva, iar in cazul dvs nu a fost vorba de o boala extinsa; deci, cel mai probabil, acest interval de timp nu va avea un efect negativ asupra sanselor de vindecare;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu