Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1674)

April 14, 2017

Diana M:

Buna ziua!!

Am 50 ani,1,7 inaltime, 78 kg ,inainte de operatie 65 kg.
Tiroidectomie totala in august 2015 diagnostic Carcinom tiroidian papilar,varianta foliculara (LTD ,focar aproximativ 1 mm) dezvoltat pe fondul unei boli Basedow.

Tratament Eutyrox L-V 125 S,D-100.Calcidin 1200-0-1200 Alfa D3 0,5

Noiembrie 2016 Control oncologic fara tratament 2 saptamani.
Diagnostic Carcinom tiroidian foliculo-papilar ,operat tiroidectomie totala.Mixedem postterapeutic.
Calciu seric 8.87 (8,6-10)
TSH 25,13(0,27-4,2)
Anti-tiroglobulina 190,3 <115
tiroglobulina 0,115 3,5-77
Tratament 125 eutyrox calciu continuare

Analize 23.01.2017 cu tratament 125 Eutyrox.Tratament inclusiv ziua analizei cu doua ore inainte:
Calciu ionic 0,82(1,16-1,32)
FT4 1,79 (0,8-1,63)
TSH 0,14(0,38-4,31)

Tratament din 1.02.2017 L,M,V-100 Eutyrox 4 zile 125.

Aprilie 2017 Control oncologic fara tratament 2 saptamani.
Diagnostic Carcinom tiroidian foliculo-papilar ,operat tiroidectomie totala.Mixedem postterapeutic.
Calciu seric 8.35

TSH 27,77(0,27-4,2)
Anti-tiroglobulina 147 <115
tiroglobulina 0,147 3,5-77

Tratament L,M,V-100 Eutyrox 4 zile 125 Calciu 1200 si Alfa D3 0,5-0-0,5

Am intrat si la menopauza calciu de la opratie nu reusesc sa ma stabilizez ,am luat continu.

Multumesc
Cu respect,
Diana M

Raspuns:

– daca singurul focar de carcinom a fost cel de 1 mm, boala se poate considera practic eliminata complet, deci vindecata; in acest context, nu vad utilitatea intreruperii frecvente a tratamentului cu Euthyrox pentru a efectua analizele de laborator; monitorizarea sub tratamentul cu Euthyrox, cu analize, ecografie si consult e suficienta, iar testele pe intrerupere se pot face la 1-2 ani, daca nu sunt probleme;

– daca am inteles corect, va monitorizati la oncologie; avand in vedere caracteristicile formelor cele mai frecvente de cancer tiroidian, precum si riscul foarte scazut in cazul dvs de persistenta sau reaparitie a bolii, cred ca ar fi mai bine sa fiti in atentia unui endocrinolog;

– ar trebui verificata si functia paratiroidelor prin masurarea PTH, calciu total + ionic, fosfor seric, 25-hidroxi vitamina D; poate fi vorba de o disfunctie partiala ramasa de la operatie, iar solutia este ajustarea tratamentului cu calciu si vitamina D pentru mentinerea calcemiei in limite normale;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu