Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1692)

May 21, 2017

RATA LACRAMIOARA:

Buna dimineata.Ma numesc Rata Lacrimioara, am 50 ani si in anul 2014 am fost operata prin tiroidectomie totala cu rezultat de carcinom tiroidian papilar cu meta ggl, iradiat cu I-131.Mixedem postterapeutic.
Mentionez ca iradierea a fost efectuata la Cluj.
Am urmat indicatiile doamnei Prof Piciu in ceea ce priveste analizele si reglarea dozei de eutirox.
In 15.05.2017 am fost la control si mi-au iesit urmatoarele analize:TSH=0.25µUI/mL(0.27-4.2),Anti-tiroglobulina =11.41UI/mL(≤115) si TG=0.237ng/mL(<0.04ng/mL la pacientii atiroidieni si 3.5-77 ng/mL valori normale).Aceste analize au fost fata tratament din 02.05.2017.
Sub tratament TSH 0.02µUI/mL(0.27-4.2),FT4 19.8 ng/L(12-22)in data de 27.04.2017
Mi s-a recomandat repetarea TSH, TG, AntiTg peste 2 saptamani fara reluarea tratamentului.
Va rog sa-mi spuneti daca este o problema deoarece TSH fara tratament nu a ajuns la limitele ce se impun.
Mentionez ca ecografic totul este bine.
Ati putea sa-mi recomandati un regim alimentar?
De cand sunt operata nu am avut indicata nici o restrictie privind regimul alimentar.
Va multumesc.

Raspuns:

– TSH-ul nu a crescut din doua motive: (1) nivelul dinaintea intreruperii a fost supresat excesiv si (2) perioada de intrerupere a fost prea scurta; asta reprezinta o problema doar in sensul in care trebuie prelungita perioada fara tratament si analizele repetate peste cateva saptamani, ceea ce de altfel vi s-a si recomandat;

–  un regim alimentar sarac in iod se recomanda DOAR pentru o perioada de 2 saptamani inainte de tratamentul cu iod radioactiv; daca intreruperea se face doar pentru analize si scintigrafie, regimul nu este obligatoriu; in afara celor 2 saptamani dinaintea tratamentului, niciun regim nu este indicat;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu