Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1697)

June 11, 2017

Pordea Linda:

Bună seara!Am 38ani ,1,62 înălțime și 90 kg. Analizele de tsh si ft4 sunt în limite normale dar mi s-a spus ca am un nodul pe lobul drept tiroidian.Poate fii o problemă chiar dacă analizele sunt bune? Mulțumesc anticipat.

Raspuns:

– valorile normale ale TSH si FT4 arata ca tiroida functioneaza normal; printre altele, asta inseamna si ca tiroida nu e respondabila pentru greutatea excesiva;

– majoritatea nodulilor de tiroida NU modifica rezultatele testelor de functie (TSH si FT4), deci un nodul poate fi problematic chiar daca aceste analize sunt in limite normale; cele mai importante aspecte sunt dimensiunea si aspectul ecografic al acestui nodul; in functie de aceste elemente se decide daca se poate doar urmari sau sunt necesare investigatii suplimentare;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu