Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1704)

June 18, 2017

LILIANA C:

Buna ziua ,
Am 32 de ani , in ultimul an am pierdut doua sarcini dupa care mi s-a recomandat sa fac si analizele pt tiroida .
Rezultat : referinte
A-TPO 465,91ul/ml ( <5,61)
T4 0,99 ng/dl. (0,70-1,48 )
T3. 1,05 ng/ml. (0,58-1,59 )
TSH. 3,5554 qul/ml.(0,35-4,94 )

Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa incep tratamentulu cu euthyrox si daca pot incerca sa raman din nou insarcinata .

Mulțumesc din suflet !!

Raspuns:

– valoarea crescuta a ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza) arata o boala numita tiroidita autoimuna; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina;

– in cazul dvs, tiroida functioneaza inca normal, dar nivelul TSH nu se afla in limitele optime pentru sarcina (sub 2.5 μUI/ml); de aceea, tratamentul cu o doza mica de levotiroxina (Euthyrox) este indicat; dupa atingerea valorii optime a TSH (de regula in 6-8 saptamani), puteti incerca din nou sa ramaneti insarcinata;

– in afara de a scadea nivelul TSH, acest tratament poate avea si un efect independent de scadere a riscului de avort spontan;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. Izabela says:

    Buna dimineata.
    Sunt una din persoanele cu diagnosticul de carcinom tiroidian foliculo-papilar, operat prin tiroidectomie totala in februarie 2014. Am fost iradiata cu I-131 in luna martie 2014 iar de atunci merg la control la Cluj – IOCN de 2-3 ori/an. Mai trebuie sa adaug si faptul ca, pe langa noduli din tiroida am fost diagnosticata si cu tiroidita Hashimoto… Analiza Anti-tiroglobulina a fost si este mare la fiecare data cand a fost realizata, totusi a scazut la 705 UL/ml (martie 2017) fata de 1075 Ul/ml in mai 2014. Am facut analizele in luna iunie cu tratament Euthyrox 150/zilnic, si valorile sunt urmatoerele: TSH = 0,072nUL/ml, FT4 = 24,04 nmol/l iar Anti-TPO = 45,1 Ul/ml (ultima nu o faceam de obicei, dar analizele au fost facute cu reducere in campania de diagnsticare a bolilor tiroidiene si pachetul includea si Anti-TPO) Intrebarea mea este: de ce analiza FT4 este asa mare? Intervalul este 0,27-4,2 pentru persoane cu tiroida, dar pentru persoane fara tiroida nu stiu ce inseamna… Totodata v-as cere si dvs parerea, daca doza de Euthyrox este ok. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  2. CLAUDIA says:

    Buna seara,

    Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am facut analize pentru glanda tiroida si mi-a iesit Anti-TPO foaarte mare:354.171,mi-sa spus ca am glanda tiroida autoimuna denumita si HASHIMOTO, nentionez ca mi-am facut si o ecografie la gat si am niste noduli, am dureri foarte mari de gat, am mmente cand nu pt respira si simt in gat ca o rana,ce credeti dumneavoastra ca ar putea fi, este ceva grav.

    Multumesc si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.

  3. CLAUDIA says:

    Buna seara,

    Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, am facut analize pentru glanda tiroida si mi-a iesit Anti-TPO foaarte mare:354.171,mi-sa spus ca am glanda tiroida autoimuna denumita si HASHIMOTO, nentionez ca mi-am facut si o ecografie la gat si am niste noduli, am dureri foarte mari de gat, am mmente cand nu pt respira si simt in gat ca o rana,ce credeti dumneavoastra ca ar putea fi, este ceva grav.

    Multumesc siastept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu