Răspunsuri la întrebări (782)

Alexandra H:

Buna ziua,

am doua fetite gemene de 6 luni nascute la termen cu (2830gr/2530gr). Au fost alimentate exclusiv artificial datorita tratamentului pe care il iau pentru boala Basedow. Mentionez ca am facut tratament si in timpul sarcinii timp de 2 saptamani. La nastere, ambele fetite aveau hormonii in parametri normali si la ecografia tiroidiana nu s-au inregistrat modificari ale acesteia.
Diversificarea am inceput-o la 4 luni.
Acum, ele au 6400gr/6200gr si 66cm dar sunt ingrijorata pentru ca de la 4 luni au luat cate 300gr pe luna fiecare. Deci in jur de 600gr in 2 luni de zile. Ele sunt vioaie si vesele, dorm bine si se supara numai cand vine vorba de mancare.
Acum ma confrunt si cu stari de nervozitate si refuzul de a manca. Nici macar laptele nu il mai vor decat cu pacaleli si insistente.
Credeti ca este ingrijorator faptul ca au luat putin in greutate si ar fi cazul sa facem investigatii endocrinologice? Poate fi inapetenta cauzata de cresterea dintilor?

Va multumesc.

Raspuns:

– este extrem de improbabil ca o afectiune tiroidiana sa fi debutat in primele 6 luni de viata, dupa ce screening-ul postnatal si ecografia tiroidiana au fost ok;

– in prima instanta ar trebuie cautate ale explicatii, nu afectiuni endocrine;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.