Răspunsuri la întrebări (786)

Carmena:

Buna ziua,

Vreau sa intreb daca pot sa iau vitamine, daca am fost operata(tiroidectomie totala) acum 10 ani si tratata 2 ani cu iod radioactiv la Parhon, pentru un diagnostic de cancer de tiroida. Mentionez ca iau 125 Eutirox,atenolol de 50/zi pentru hipertensiune.
Sunt o persoana foarte activa (muncesc destul de dur zilnic, aproape ca nu am timp de odihna),dar sunt zile cand ma simt destul de obosita si de multe ori ma costa ceva sa imi amintesc unele lucruri si pentru asta m-am gandit sa ma ajut cu ceva complex vitaminic, pentru mai multa energie si o concentrare mai buna.
Va multumesc!
Cu recunostinta
Carmena

Raspuns:

– exista o contraindicatie formala pentru administrarea de vitamine din grupul B la pacienti cu neoplazii, considerandu-se ca aceste vitamine pot stimula proliferarea celulara;

– totusi, in cazul unui cancer de tiroida diferentiat, tratat si, presupun, vindecat, nu cred ca este vreo problema daca luati vitamine, incusiv din grupul B; in cazul unei forme persistente sau active de boala este probabil mai prudent sa fie evitate aceste suplimente;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (786)”

  1. noi dam B-uri la cei cu neoplazii, de ex tumori neuro-endocrine numai B12 sa nu fie…. si fara ac folic. dar B1/B6 dam.
    Imi place site-ul dvs;)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.