Răspunsuri la întrebări (808)

Avram Anca:

Buna Ziua,
V-am mai scris acum 2 luni, cand cat de cat tsh meu se afla in limite normale, acuma am 25 de saptamini de sarcina si am tsh=7,8iar ft4=11 niste valori de speriat, acuma iau euthirox de 75 e cam putin defapt euthyrox de 75 iau din 10 iulie decand am fost la ultimul control, d-na dr. ma cheama numai la 2 luni la kontrol, io zic ca ar fi trebuit mai des.In primul trim de sarcina aveam 3,88 tsh si ft4 11,8 am mers bine.
acuma de 2 luni nu stiu ce s-a intamplat de mi s-a dublat valoarea tsh. eu in 18 septembrie va trebui sa ma duk la kontrol. intrebarea mea este daca s-a intamplat ceva cu bebele la valoarea asta mare, cu toate ca pina acuma am facut tratament dar cu doza de 75 mg.
multumesc
Anca Avram

Raspuns:

– in a doua jumatate a sarcinii tiroida fătului incepe sa produca proprii hormoni, acesta nemafiind deci dependent 100% de hormonii tiroidieni materni; de aceea, hipotiroidia materna in aceasta perioada este mai putin riscanta decat in prima jumatate a sarcinii; in concluzie, nu cred vor exista consecinte negative relevante asupra dezvoltarii intelectuale a copilului; totusi, la un nivel al TSH de 7.8 μUI/ml, doza de Euthyrox ar trebui crescuta cu 25-50 μg/zi;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.