Răspunsuri la întrebări (1019)

Buzea Marius:

Buna seara!

Numele meu este Marius Buzea, am facut recent analize la sange printre care si analiza TSH, rezultatul ei e 0.006, limitele normale fiind intre 0.27-4. Restul analizelor la sange sunt bune, nici hepatita, nici probleme de ficat, nici anemie.

Ca si simptome, am slabit 6kg in ultimele 6-7 luni, transpir mai mult , obosesc repede, nu mai am forta in maini, imi tremura cateodata mainile, si de multe ori ma innec cu mancare, in special painea, dar s-a intamplat sa ma innec si cu apa. Ingrijorarea mea e in principal scaderea in greutate, fara sa fi tinut un regim anume, dieta, starea de sfarseala si oboseala, uneori insomnii. Tot in ultimul an am inceput sa sufar si din cauza stomacului, dureri crunte, crampe, diaree, am asociat slabitul si cu perioadele de dureri de stomac, diagnosticat fiind si cu giardia la un moment dat.

As vrea sa stiu ce relevanta are TSH asta scazut, valoarea 0.006, e cumva tiroida cauza slabitului meu, a dificultatilor in inghitire, caci ma duce gandul sa nu fie o problema la esofag, sa fie necesara o alta investigatie gen endoscopie.
Am o programare catre specialist endocrinolog dar abia in septembrie am gasit loc, intre timp v-as multumi daca ati putea sa ma lamuriti cat e de grav sau mai putin relevanta analiza TSH-ului, e necesar sa investighez mai departe tiroida sau sa caut cauzele catre esofag/stomac deci gastroenterologie.

Multumesc frumos!
Cu respect

Marius Buzea

Am uitat sa precizez in comentariul anterior ca am 37 ani, nu am in familie istoric de probleme de tiroida, greutatea mea actuala e de 70-71kg. Pana acum nu am fost la alte consultatii la endocrinologie, nu m-am confruntat cu probleme de sanatate.

Va multumesc!


Raspuns:

– valoarea subnormala a TSH arata aproape intotdeauna prezenta unui exces de hormoni tiroidieni – hipertiroidie;

– de asemenea,  simptomatologia dvs este concordanta cu acest diagnostic;

– recomandarea mea este sa ajungeti cat mai repede la un medic endocrinolog deoarece aceasta afectiune netratata are consecinte potential grave, in special asupra sistemului cardiovascular;

– pe larg despre manifestarile clinice (http://tiroida.ro/?p=330) si cauzele hipertiroidiei (http://tiroida.ro/?p=336);

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.