Răspunsuri la întrebări (1879)

adina:

Buna ziua, am 30 de ani su sunt insarcinata in 12 saptamani.La 10 saptamanide sarcina am facut am facut analizele recomandate de catre medicul ginecoloc printre care si testul TSH care a iesit 7.1 ( valori de interpretare 0,39-4mUI/ml. Set analizator STAT FAX 303 , metoda ELISA ). Am fost Endocrinologie mi sa facut o ecografie tirodiana rezultatul fiind :Volum tiroidian normal,aspect marcat hipoecogen,neomogen,sugestiv pentru o boala tiroidiana autoimuna.
in urma acestor date mi sa pus diagnosticul de : Hipotiroidie subclinica (tsh 7.1), probabil pe fond de tiroidita cronica autoimuna si mi sa recomandat tratament cu Euthyrox tb.25 microg. 4 saptamani , dupa care sa fac urmatoarele analize:TSH. FT4. Ac TPO. Ac Tg. si sa vin la control.
Intrebarea mea este , a fost afectat bebe avand in vedere ca tratamentul lam inceput in saptamana 11 si nestiind inca 4 saptamani pana la urmatorul contro daca valoarea TSH scade ?

Raspuns:

– la un TSH de 7.1 μUI/ml nu va exista niciun efect sesizabil asupra copilului; dar tratamentul este obligatoriu de acum inainte si testele de laborator vor trebui repetate periodic pe toata durata sarcinii;

– singurul comentariu pe care l-as face este ca la un asemenea nivel al TSH-ului, in saptamana 10 de sarcina, ar fi fost indicata probabil o doza mai mare de Euthyrox, de cel putin 50 micrograme/zi;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.