Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (442)

March 31, 2011

Carmen Zaloaga:

Buna ziua,
numele meu este Carmen Zaloaga , 34 ani si sunt diagnosticata cu Graves din martie 20101. Am inceput tratament cu strumazol 30 mg pe zi , dupa o luna si Euthyrox 88 mcg. Locuiesc in Olanda si aici trateaza prin block and replace. In octombrie 2010 valorile analizelor erau TSH – 3.2 ( 0.35 – 4.94 ) , T4 – 14.0 ( 9.0-19.0 ). Am pastrat acelasi tratament iar in ianuarie nu m-am simtit bine, aveam tranzit foaret rapid si palpitatii. La analize am avut T3 – 9.1 ( 2.6 – 6.0 ) ; T4 – 28.0 ( 9.0 – 19.0 ) ; TSH 0.01.
Am renuntat la euthyrox, la sfatul medicului si am luat 1 luna doar strumazol 30 mg. Rezultate pe 14 martie 2011 TSH – 5.8 ( 0.35 – 4.94 ) T4 – 9.3 ( 9.0-19.0). De pe 14 martie mi-au introdus din nou euthyrox 1 saptamana 25 mcg, 1 saptamana 50 mcg iar dupa 75 mcg. Problema e ca dupa saptamana de 25 si 3 zile de 50 am senzatia ca devin din nou hiper.
Va rog, am nevoie de un sfat, cum ar trebui sa continui tratamentul?
Devin pe zi ce trece mai nelinistita si ma gandesc prea mult la boli dar nu as vrea sa devin ipohondra.
Multumesc foarte mult.
Daca e necesara o consultatie personal as fi foarte interesata sa fac o programare in mai , cand voi fi in Bucuresti.
In familie nu sunt persoane cu probleme si nici eu nu am o alta bola autoimuna.

Raspuns:

– stiu (de la niste congrese) ca olandezii au niste regimuri foarte neobisnuite pentru hipertiroidie, iar dvs imi confirmati acum aceasta idee;

– schema de tratament pe care o utilizez eu este complet diferita si presupune reducerea treptata a dozei de antitiroidian (Strumazol/methimazol in cazul dvs); si motivul este foarte simplu: frecventa efectelor adverse ale acestui grup de medicamente creste direct proportional cu doza;

– probabil ca cea mai buna solutie in momentul in care TSH a ajuns la 5.8 mcUI/ml era scaderea treptata a dozei de Strumazol si nu readaugarea Euthyroxului; de obicei o doza de 10 mg/zi de methimazol mentine sub control boala la majoritatea pacientilor pe termen lung;

– avand in vedere ca in acest moment un consult direct este imposibil, cel mai sigur ar fi sa ramaneti pe aceeasi doza de methimazol si sa luati doar 25 micrograme de Euthyrox, cu repetarea TSH si FreeT4 la 6 saptamani; ulterior, in functei de rezultate se pot face ajustari suplimentare ale tratamentului;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

2 Comentarii »

  1. Carmen Zaloaga says:

    Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nici eu nu sunt foarte fericita cu acest tratament, mai ales dupa ianuarie cand ei au admis ca am avut recidiva, probabil din cauza lor, prea mare doza de euthyrox dar m-au sfatuit sa iau iod radioactiv. Am refuzat pentru ca nici macar nu am avut sansa unui tratament medicamentos corect.Continui cu 25 mcg euthyrox si 30 strumazol. E dificil de schimbat doctorul aici, nu am unul singur, e un spital. :)) Si oricum, nu stiu sigur dar cred ca majoritatea spitalelor au aceiasi schema de tratament.
    In mod sigur mi-ar placea sa vin la o consultatie in mai.
    Mult succes si multumesc inca o data.

  2. laura says:

    buna ziua ,
    As dori sa va intreb daca avand un TSH de 11.21,Atpo 213,49 T3 si T4 normale, se poate ameliora cu 25 euthirox?de aproape doua luni,de cand am inceput tratamentul se vad ceva schimbari,insa mai am stari de anxietate(ma trezesc la 5 dimineata si simt ca inima mi-o ia ‘la fuga’,plus ganduri negative ,pe care incerc sa le alung,facand EFT(emotional freedom tehnique)si in cele din urma adorm,pana pe la 9 dimineata;insa toata ziua sunt o leguma–presupun ca astea sunt simptomele tiroiditei.
    De asemenea tot imi spun ca o sa fie bine si incerc sa fiu pozitiva-stiu ca ajuta;uneori imi reuseste,alteori nu.
    Urmatorul control il am pe 7 mai,dar nu stiu ce sa fac?!sa maresc eu doza sau sa merg la consult mai devreme?
    multumesc mult pentru raspuns

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu