Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1243)

November 23, 2014

SERES MADALINA:

Domnule doctor, cu respect!
In luna iulie, anul curent am fost operata de carcinom tiroidian papilar, cu invazie de tesut conjunctiv peritiroidian si micro-angioinvazie.

Am facut iodoterapie,in cadrul serviciului de radioterapie Parhon.Raspunsul a fost mai mult decat favorabil, in sensul ca resturile de tesut tiroidian au fost net iodocaptante, iar analizele post-procedura au fost bune.Am, in schimb,o durere, o jena cvasi-permanenta, in interiorul fostei loje tiroidiene. De ce? E posibil sa mai dezvolt’ceva?E normal sa ma doara usor,la inghitire? Va multumesc,pentru amabilitate si raspuns!

Raspuns:

– este foarte improbabil ca acest simptom sa arate o recidiva locala; totusi, daca nu aveti o ecografie recenta (de ex. in ultimele 3 luni), ar fi util sa faceti una;

– postoperator poate persista un disconfort la nivelul gatului pana la 12 luni, fara a insemna ca e vorba de o refacere a tesutului tiroidian sau de alte complicatii locale;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

1 Comentariu »

  1. Duca Popescu says:

    Buna seara d-le Doctor ,
    Urmare a unei stari de oboseala accentuata si dureri de cap matinale intr-o perioada de aprox 2 lunui, am facut o serie de analize, printre care si cele pt tiroida, rezultatele prezentandu-se astfel:
    T3 3.16 ng/mL, interval: 0.58-1.59 ng/ml
    Free T3 10.43 pg/mL, interval: 1.71 – 3.71 pg/mL
    T4 15.55 μg/dL, interval: 4.87 – 11.72 μg/dL
    Free T4 2.17 ng/dL, interval: 0.70 – 1.48 ng/dL
    Ac Anti receptor TSH 4.4 U/L: intervale:Negativ: 1.5 U/L
    Ac Anti-Tireoperoxidaza (TPO) 11 UI/ml, interval < 5.61 UI/ml
    Ac Anti-Tiroglobulina 525.8 UI/mL, interval < 4.11 UI/mL;
    Tiroglobulina 0.95 ng/ml 0.2 – 55 ng/ml
    Am facut si eco, astfel ca pe baza analizelor si a eco mi s-a pus diacnosticul de hipertiroidie autoimuna, tratament Thyrozol 3*10mg/zi si Propanolol 2cp/zi .
    As vrea sa stiu daca nu se impun si alte investigatii -motivat de perioada scurta-de numai 2 luni de stare de sanatate alterata.
    Totodata as vrea sa cunosc si o a doua opinie, drept pentru care va multumesc anticipat.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu