Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Consultaţii

April 10, 2011


Institutul Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon” – Centrul de mare tradiţie şi performanţă al endocrinologiei româneşti

Servicii:  Consultaţii şi internări

banner-parhon4

 Localizare: Bdul Aviatorilor, nr. 34 – 36, sector 1, Bucureşti


Clinica Medicover Victoriei – cea mai mare clinică cu servicii integrate a grupului suedez Medicover – singurul furnizor de servicii medicale cu experienţă europeană

Servicii: consultaţii şi ecografii

Telefon programări: 021 / 98 96

Program:

– Luni: 15:00 – 19:00

– Miercuri: 15:00 – 18:00

Preţuri:

*Prețurile  pot suferi actualizări. Pentru informații exacte vă rog sa contactați Call-Center-ul.

Adresa: Str. Grigore Alexandrescu nr. 16-20, Sector 1, Bucuresti


Bio Terra Med – HIFU Centre – singurul centru de ecoterapie din Europa de Est

Servicii: tratament neinvaziv pentru nodulii benigni de tiroidă și sân, evaluare de eligibilitate, urmărire post-tratament

Telefon programări:  +4.021.344.00.39 ; +4.021.344.00.40 +4.0726.243.473

Program:

Deoarece este nevoie de o întreagă echipă medicală, data tratamentului se stabilește în funcție de programări

Preţuri:

Costul tratamentului prin ecoterapie este de 1350 Euro. Pentru persoanele care au nevoie de a doua intervenție, costul este de 450 Eur. Testele necesare înaintea tratamentului se plătesc separat.

Adresa clinicii: Strada Pelinului 22, Sector 3, București

Dr. Cristian Claudiu Ţupea

665 Comentarii »

 1. Sefora Licsandru says:

  Buna ziua,domnule doctor!ma numesc Sefora Licsandru ,sunt operata de tiroidectomie totala din 2013,in martie 2014 am facut o singura sedinta de iodoterapie(carcinom papilar,varianta foliculara)si de atunci ma simt bine.Zilele acestea am fost la stomatolog pt ca am un molar de minte ce trebuie extras dar dna dr stomatolog spune ca trebuie sa am acceptul dr endocrinolog pt ca s ar putea sa sangerez puternic.Azi am primit si rezultatele la analizele de sange anuale si vtm este 12,2.valoarea maxima de referinta este 10,4.Credeti ca va fi o problema extractia acestui molar?va multumesc foarte,foarte mult!p.s.eu sunt programata la control la dl dr.Golstein abia in iunie,nu pot lua legatura cu dansul pana atunci.va multumesc!

 2. Mariana says:

  Bună seara. Am refăcut analizele și a ieșit în tsh 0,05 val de referință 0.35-2.5. Ft3 și ft4 în valori normale. Momentan iau Novothyral 4 zile 100/20 iar 3 zile 50. Menționez ca sunt și însărcinată, sunt ok analizele? Mulțumesc anticipat.

 3. Valentina says:

  Buna ziua,

  Am fost diagnosticata cu hipotiroidie, pe care am descoperit-o incercand disperata sa aflu cauza caderii masive a parului. Mi s-a prescris Eutirox de 25mg si parea ca T3 SI T4, care erau la 50% din minim, au inceput sa creasca. apoi mi s-a schimbat doza la 50mg si T3/T4 au scazut intr-o luna cu 25% desi administram tratamentul iar caderea parului nu mai avea nici o logica (300 de fire la spalare). In urma cu 6 saptamanani mi s-a schimbat tratamentul cu Novotyral 0,50 mg pe care il tolerez mai bine, insa am facut acum analizele si FT4 este usor sub limita minima la la 3,43 (4,9-12,7) iar TSH 2.27. FT3 este 3.72 (3.1-6,8), T3 este 1 (1,23-3,07) iar T4 este 36,17 (65,65-181,5). Caderea parului continua insa poate s-a redus 15-20%. Pana se administrez acesti hormoni FT4 si FT3 au avut valori normale iar TSH avea valori intre 2.5 si 4 iar de la data administrarii hormonilor (iunie 2018) nu vad nici o schimbare in bine. In cat timp de tratament credeti ca pot ajunge acesti indicatori la valori normale? Este corect acest tratament? Poate fi o dereglare produsa de o alta cauza? se opreste caderea parului daca T3 si t4 ajung la val.normale? Va multumesc anticipat.

 4. Catalina says:

  Buna seara! As avea nevoie de o îndrumare din partea dvs….in urma cu 6 luni am observat că mi-a apărut “brusc” un nodul langa mărul lui Adam vizibil și palpabil. Am făcut un ecograf la tiroida și am mai multi noduli pe tiroida,mai exact 4noduli pe lobul drept din care” o formațiune transsonica”(nu știu exact ce înseamnă)și 2 noduli pe lobul stâng. Doar unul din cei 6 noduli e ieșit din circumferința tiroide (cel vizibil)si are mărimea de 2,5/1,5 cm cu semnal Doppler(iar nu știu ce înseamnă).am făcut analizele următoare :FT4:1,26. TSH:0,553 și ANti_tpo <10. Am fost la un medic endocrinolog care mi_a dat tryrozol 10mg,o pastila pe zi pt 15 zile. Am repetat apoi doar TSH :0,472 și am făcut calcitonina : 4,23si am continuat cu pastilele.Am mereu senzația că mă strânge cineva de gat,mă sufoc,mi-e greu să înghit,mă simt mereu obosita și indispusă!Dna Dr endocrinolog mi-a spus că nu e nici o problema atât timp cât nu doare și nu creste in dimensiuni!
  Ce ar trebui sa fac? Sa caut un alt doctor? Sa vad ce-mi spune? Poate fi cancer? Sa iau în continuare pastilele și …atat!? Menționez că nodulul cel vizibil nu e dureros și…nu cred că a crescut!
  Vă mulțumesc!

 5. Alina says:

  Buna ziua! Sunt din Constanta si am 31 de ani. Saptamana trecuta am fost la un eco mamar la care merg periodic pentru niste nodului care nu creeaza nici o problema.
  Ideea este ca doamna dr a vrtut sa vada cum stau si cu tiroida. Si surpriza: era moderat crescuta si vascularizata. Am sora care sufera de cativa ani de hipotiroidie. Am fost sa imi fac analizele pentru tiroida si mi-au iesit urmatoarele valori:
  Anti-triglobulina 856 UI/mL si intervalul de referinta era < sau = cu 115
  Anti-TPO 172…(<34)
  T3 6.3 nmol/L…interv de ref 1.27-3.07
  T4 225 ( 66-181)
  TSH 0.005 ( 0.27-4.2)
  Am fost la un dr endocrinolog apoi, si mi-a zis ca am hipertiroidie. Intr-adevar am avut si am unele simptome nu foarte pronuntate pe care le-am ignorat. Dl dr mi-a dat tratament timp de 2 luni pana la urmatoarele analize ( altele) cu Thyrozol 10 mg de 3 ori pe zi toate odata dupa masa de pranz timp de 21 de zile dupa care cate 2 pe zi. Procor T 6 luni 2 pastilute pe zi. Maxi mag 1 pastila si Metoprolol 100 mg o data pe zi dimineata. Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca eu imi doresc o sarcina de 2 ani de zile si se lasa asteptata, dr ginecolog nespunandu-mi ca ar trb sa fac si analize pt tiroida si eram programata in luna noiembrie la o stimulare ovariana cu monitorizare.
  Dr. Endocrinolog mi-a spus sa uit momentan de dorinta de a face un copil…ca este periculos pt făt. Cred ca si asta era motivul pt care nu ramaneam. Si m-a cam speriat ca mi-a spus ca voi urma tratament cateva luni de zile cel putin dupa care va trebui neaparat sa fac operatie de scoatere a tiroidei si abia apoi voi putea face un bebe.
  Intrebarile mele sunt: Ce fel de hipertiroidie credeti ca am? Si: Trebuie neaparat sa fac operatie si apoi sa incerc sa raman si insarcinata? Afecteaza atat de rau problemele tiroidei fătul sau mama? Nu as putea doar prin tratamentul hipertiroidei si prin consultatii/analize perioduce sa raman insarcinata? Si pastilele de inima pe care mi le-a dat (Metoprolol de 100 mg 1 pe zi) nu sunt prea puternice?
  Va multumesc anticipat si as dori dori sa primesc un raspuns. O zi buna!

 6. Tiberiu Pavel says:

  Buna ziua,
  In urma analizelor efectuate mi-a ieșit tsh 4,72. Mi s-a prescris Euthyrox 50 micrograme pe zi dimineata.
  Va rog frumos sa imi spune-ti daca este necesar acest tratament având in vedere ca tsh-ul este 4,72.
  Va multumesc!

 7. Teodora says:

  Buna ziua,
  Am 18 ani si sufar de tiroida autoimuna de un an de zile. Primele valori ale tsh au fost mai mari decat 100. Am urmat sfaturile unui medic endocrinolog folosind zilnic tratamentul cu eutirox de 75.In primavara mi-am facut analizele si sub eutirox, tsh si ft4 au avut valori normale 2,73. In luna august, anul acesta am repetat din nou analizele si sub eutirox de 75g, tsh a iesit 10,67 si ft4 12,76. Am observat ca atunci cand sunt stresata,asta vara am avut de sustinut examenul de bacalaureat, ma simt foarte rau si starea de rau se prelungeste. de obicei am atacuri de panica foarte puternice. nu inteleg de ce valorile cresc daca eu urmez un tratament.
  in speranta ca imi veti raspunde va multumesc!

 8. campean Eva says:

  Buna ziua d-nu doctor. Am 51 de ani si in urma cu o luna mi-am facut analizele si s-a constatat ca glanda tiroina nu functioneaza in parametri normali. Am fost si la endocrinoloaga noastra si mi-a spus diagnosticul ,, Bazadof,,
  Am mai discutat si cu alti medici care mi-au spus sa mai consult si alti endocrinology deoarece din analize nu reiese ca ar fii basedof.Mi-a facut si ecografie la ganda si nu am afut nici noduli si nici nu sunt umflata la gat . Ochii au marimi normale .
  Analizele sunt urmatoarele:
  TSH- 2.44 UI/L
  FT3-5.87pg/ml
  -9.04 pmol/L
  FT4- 2.27 mg/dL
  TT3 -1.98 mg/mml
  -3.0 nmol/L
  va multumesc anticipat
  Eva

 9. Ada says:

  Bună ziua,

  Se poate în urma tratamentului cu eutirox pentru tiroidectomie totala sa existe riscul ca nașterea naturala sa fie riscanta deoarece copilul poate fi stresat? Acest fapt ni s-a recomandat de medicul endocrinolog. Acest stres al copilului în ce consta? Mulțumesc.

 10. Daniela Butuc says:

  Bună ziua.Am 39 de ani. O rugaminte am dacă se poate. Anul trecut am observat o mica unflatura în zona tiroidei, estetic era o problema și o ușoară sufocare în momentul când țineam capul într-o pozitie. După un ecograf a rezultat un nodul de 2.8,Funcționare tsh și T4 în parametri normali, calcitonina în parametri normali, recomandare a fost revenire peste 6 luni, și pe ecografie doctorul a scris recomandata operația. Menționez ca nu aveam tratament, nu sufeream de nimic, ereditar, părinți nu au avut. După 5 luni am început din nou investigațiile, mărimea nodulii a fost aceiași nu a crescut, am făcut și o puncție. De aici a început calvarul deoarece mi-a ieșit suspiciune de celule tip Hurthle /celule tip oncocitar. Am făcut operație tiroidectomie totala. După 21 de zile a ieșit și buletinul imunohistochimie. CK19 moderat sau intens pozitiv în aria descrisa. Hbmei Galectin slab pozitiv în izolate celule din aria descrisa CD56 pozitiv în aria deschisa. Dg AP Aspecte morfologice și cele imunohistochimie sunt compatibile cu un focar de tiroida scleroza ta dezvoltat pe fond de gusa coloida mediofoliculara, hipofunctionala. Îmi este necesara cura cu iod? Va mulțumesc!

 11. Dana says:

  Buna ziua,
  In iulie 2018 matusa mea, in varsta de 57 ani a fost internata si operata de tiroida, insa:
  1.pe biletul de externare scrie:
  – diagnostic principal (DRG cod 1): D44.0 Tumora tiroida cu evolutie imprevizibila si necunoscuta.
  – diagnostice secundare (DRG): E89.0 Hipotiroidism postprocedural.

  2. pe raportul de investigatii anatomopatologice avem:
  – carcinom papilar multifocal: focar incapsulat LDT 3/2,2 cm si microfocar adiacent 0,1/0,1 cm
  – Parenchim de fond cu aspect de tiroidita cronica Hashimoto
  – Doi(2) limfoganglioni pariistmic cu aspect reactiv
  cod morfologic M: M8260/3
  Stadialitate post chirurgicala PT: PT2m
  Stadialitate post chirurgicala PN: PN0
  Stadialitate agregata ST: ST1

  Ma puteti ajuta cu interpretarea acestor rezultate? Despre ce este vorba?

 12. sonia todirascu says:

  Buna seara

  Sunt extrem de speriata,fiica me,in varsta de 29 de ani a fost diagnosticata cu,,Hipertrofia apofizei clinoide posterioare” si se insinuiaza cumva o posibila tumora.Ce sa fac?fiica mea nu lucreaza in Roamania si curand(peste trei zie)va pleca spre tara de adoptie.
  Va multumesc din suflet!

  • Dr. Claudiu Ţupea says:

   Intrebarea dvs nu se incadreaza in tematica blogului, problemele tiroidei, de aceea nu poate primi un raspuns in sectiunea propriu-zisa.
   Va pot spune totusi ca radiografia de sa turceasca este o metoda de diagnostic depasita care NU ar mai trebui recomandata. Daca exista suspiciunea unei probleme de hipofiza, este indicat sa faca un examen CT sau RMN.

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu