Răspunsuri la întrebări (244)

loreley:

acum o luna mi s-a facut tiroidectomie totala si pana in prezent ma simt bine. rezultatul biopsiei a este si el bun, iau eutyrox 100.as dori sa stiu la ce as avea interdictie ( apa, soare…. ) si daca la capitolul mancare imi este ceva interzis

Raspuns:

– in momentul in care vindecarea inciziei este completa, nu mai exista nicio interdictie pentru expunerea la soare, apa, etc;

– nu exista alimente contraindicate in situatia dvs; trebuie doar ca Euthyrox-ul sa fie administrat zilnic, dimineata, pe stomacul gol, cu minimum 30-60 de minute inainte de a manca ceva;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (244)”

  1. Buna dimineata

    Va felicit pentru site! Consider ca este de un real folos. Sectiunea „Vazute pe internet” mi se pare un gest laudabil. Personal consider ca mai multi specialisti ar trebui sa isi faca vocile auzite pe acest plai al internetului in legatura cu diversele „solutii minune” care sunt promovate.

    In alta ordine de idei, eu sunt operata de tiroida (tiroidectomie totala) de 16 ani, iau tratament euthyrox 100 in fiecare dimineata si din cand in cand mai fac analize (reevaluari TSH) si mai caut informatii despre tiroida – de fiecare data TSHul a fost bun si mi s-a spus sa nu continui cu alte investigatii… Ceea ce mi-a atras atentia in postarile dvs. a fost relatia dintre tiroida si fertilitate. Pana la citirea acestui blog nici unul dintre medici nu mi-a spus ca exista vreo legatura. Pe de alta parte nici ginecologul meu, desi i-am spus ca sunt sub tratament, nu mi-a recomandat sa maresc doza de E100… in timpul sarcinii – care s-a intamplat, cu tot cu nastere in 2008. ( si am luat si spirulina pe timpul sarcinii, pt vitaminizare – ceea ce am citit ca ar putea bloca functia tiroidei)
    Intre timp, de vreo 3 luni, am fost diagnosticata cu ovare polichistice si sunt sub tratament cu dufaston, menstruatia a revenit si as dori ca dupa tratament sa raman din nou insarcinata. (mai dureaza insa)

    Intrebari: 1. cum as putea sa imi dau seama daca fetita noastra a fost sau nu afectata de hipotiroidia mea? ce analize ar trebui sa facem?
    2. o serie de analize care sa ia in considerare si problema ovarelor polichistice, ar tine tot de endocrinologie? eu tot am facut acest TSH si s-ar parea ca de fapt nu e de ajuns…

    Multumesc pentru timpul acordat.
    Numai bine!

  2. Buna ziua,

    1)Poate suna ciudat dar:exista in Romania medici endocrinologi specializati in reproducere?? Dupa un amanuntit slalom virtual prin clinicile si spitalele noastre, nu am un raspuns afirmativ. Va rog mult, fiind in domeniu, mi-ati putea indica macar un nume? Sunt diagnosticata cu tiroidita cronica autoimuna cu hipotiroidism subclinic.

    2)Zilele trecute va intrebam daca polenul si coenzima Q10 sunt contraindicate in afectiunea mentionata mai sus si va multumesc ptr raspuns. Medicul endocrinolog m-a sfatuit sa nu le mai consum ptr ca acestea „ümbla la imunitate” si nu e bine in aceasta afectiune. Eu ce sa mai cred? Ani la rand am avut neplacerea sa pendulez intre raspunsuri diferite primite de la medici diferiti. In fine….ele mi-au fost recomandate datorita endometriozei de care sufar…Deci, eu pe cine ascult?

    3)Vitamina E este si ea contraindicata iar daca nu, care ar fi doza si pe ce perioada de timp?

    Va multumesc,
    Myramar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.