Răspunsuri la întrebări (279)

mihaela:

Buna ziua,
De ceva timp mama isi pierde vocea fara a fi racita.In urma mai multor consultatii la ORL si facand 2 endoscopii laringiene a fost diagnosticata cu disfonie hipofunctionala avand corzile vocale usor edematiate,cu accentuarea edemului la nivelul comisurii anterioare,fara a constitui un polip iar in timpul fonatiei corzile vocale lasa un spatiu de cativa mm mai marcat posterior.
A luat tratament dar fara nici un rezultat.
Deasemenea a facut si un control neurologic si endocrinologic.In urma controlului endocrinologic s-a descoperit pe lobul stang al glandei o formatiune neomogena de cativa mm si s-a recomandat repetarea analizelor peste 6 luni.
Ma poate ajuta cineva?

Raspuns:

– avand in vedere ca ati postat pe TIROIDA.ro, presupun ca intrebarea mi se adreseaza;

– un nodul tiroidian de cativa milimetri (sub 10 mm) nu poate da fenomene de disfonie (afectare a vocii); daca nu s-au gasit alte anomalii la ecografie si testele de functie tiroidiana (TSH in primul rand) au fost in limite normale, se poate exclude o cauza tiroidiana pentru problemele cu vocea;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (279)”

 1. Buna ziua,
  In luna august 2010 am inceput sa am niste simptome cel putin suspecte:
  -durere in torace
  -stari se oboseala
  -cel mai suparator simptom fiind de presiune asupra gatului.
  Dupa apx 3 zile de la aparitia brusca a acestora, am decis sa fac analizele principale pentru o eventuala afectiune a tiroidei. Rezultatele au fost urmatoarele:
  TSH:>100 (valoarea de lab.: 0,46-4,67)
  T4 liber:22200 (<280)
  ATPO: 1231 (<60)
  Diagnosticul pus abia peste 2 saptamani-timp in care m-am simtit groaznic (deoarece pana la aflarea rezultatelor am plecat din tara, si am ajuns la un medic endocrinolog abia dupa 2 saptamani) a fost de hipotiroidie severa. Intre timp am facut si o ecografie tiroidiana cu urmatoarele concluzii:
  -tiroida usor marita, hiporeflectiva si hipervascularizata.
  -maladia Graves putin probabila.
  Dupa aflarea acestor rezultate, tratamentul recomandat a fost de 100 L-Tyroxine. Am inceput progresiv, de la 50 u , marind saptamanal pana cand doctorul mi-a spus sa ma opresc la 125 u( acest lucru s-a petrcut pe parcursul a 4 saptamani).
  Dupa 4 zile de L-Tyroxine 125 u, am repetat analizele ale caror rezultate nu mi-au parvenit decat telefonic, de aceea va pot spune doar ce mi-a spus doctorul telefonic. Rezultatele analizelor au fost bune (normale pentru tiroida), doar anticorpii au ramas la titruri mari. Doctorul mi-a recomandat pastrarea dozei de 125 u, ceea ce am si facut pana in prezent.
  Mentionez ca in tot acest timp de la aflarea ultimelor rezultate (11 sept 2010) am inceput sa ma simp mai bine.
  De apx 3 zile, senzatia de presiune asupra gatului a revenit, ceea ce m-a si determinat sa va scriu, avand in vedere ca urmatoarea consultatie la medicul endocrinolog o am abia pe 28 octombrie.
  Deci, intrebarea mea este: care este motivul pentru care aceasta suparatoare senzatie persista (sau mai bine spus revine)? impreuna cu o stare generala proasta. Tratamentul urmat este cel corect?
  Precizez ca am 29 de ani.
  In speranta ca am fost clara, va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Cu stima,
  Alina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.