Răspunsuri la întrebări (465)

gabriela:

Daca urmez tratament cu euthyrox 50mg.zilnic,pot sa fac o cura de detoxifiere cu colonhelp?

Raspuns:

– da, dar ca o masura de prudenta va recomand sa utilizati suplimentul alimentar la cel putin 2 ore dupa administrarea Euthyrox-ului;

– l-tiroxina (Euthyrox) se absoarbe relativ greu de la nivelul intestinului si exista substante care pot ingreuna suplimentar acest proces;  de aceea, cel mai bine este sa existe acest „interval de siguranta” pentru a nu exista interferente cu trecerea medicamentului din tubul digestiv in sange;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (465)”

 1. Buna ziua, ma numesc Andreea si am 21 de ani. Acum o luna am fost diagnosticata cu Hipotiroidie. Analizele mi-au iesit in felul urmator :
  – T3 2,64
  – T4 0,55 (0,7-1,48)
  – TSH 94,23 (0,35-4,94)
  – Anti tiroglobulina 72,59 (<4,11)
  – Anti tpo 3,906.45 (<5,61)

  Iar rezultatul la ecografie:
  Lob drept tiroidian mult marit: diamentrul longitudinal= 43mm, transversal =27mm, antero-posterior= 25mm, volum =15,15cc, ecostructura intens neomogena, hipoecogena, reticulara prin accentuarea desenului interstitial, aspect foarte sugestiv pt process inflamator cronic.
  ISTM tiroidian cu grosime=10mm, aceeasi structura intens neomogena.
  Lob stang tiroidian: diametrul longitudinal= 44 mm, transversal= 21 mm, antero-posterior=29 mm,volum=14cc, aceeasi ecostructura intens neomogena, reticulara.
  La examenul Dollper color, vascularizatie intens bilateral. Latero- cervical bilateral poliadenopatie, cate 3-4 ganglioni cu diametrul maxim 14 mm.
  Medicul mi-a spus ca tiroida mea nu mai functioneaza absolut deloc si ori daca o operez ori daca nu e acelasi lucru. Mi-a prescris Euthyrox , trebuie sa ajung la 100, in prezent am ajuns la 75,peste 2 saptamani maresc doza la 100. Dar nu ma simt bine deloc, am niste dureri de cap insuportabile, imi amorteste mana stanga, am stari de depresie chiar cu ganduri sinucigase, nu ma simt bine deloc in corpul meu, parca nu as fi eu , nu mai ma recunosc, mi se incetoseaza vederea, abia daca mai vad… e cumplit.
  De precizat ar mai fi ca am nascut acum 4 luni prin cezariana.
  Si inca ceva, mama mea a fost operata de hipertiroidie dup ace m-a nascut pe mine si ia Euthyrox de 25 toata viata.
  Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.