Răspunsuri la întrebări (471)

maricica:

Buna ziua, Domnule Doctor!
Numele meu este Mariuta , am 42 de ani si am fost diagnosticata cu carcinom papilar efectuandu-se tiroidectomie totala.Am efectuat o prima cura de iod radioactiv luand ulterior acesteia 125 eutyrox la indicatia medicului de la medicina nucleara.
Dupa 6 luni de la prima cura am efectuat un TSH cu valoarea de 0,05.Medicul endocrinolog din teritoriu care ma are in evidenta mi-a sugerat marirea dozei de la 125 la 150 ug spunandu-mi ca supresia TSH la valorea de 0.01 este cea mai buna.
Pe 7 iunie voi efectua cea de-a doua cura.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-trebuie sa maresc doza de eutyrox sau sa ramana tot cea de 125?
-pe fondul unei anemii feriprive se poate administra fier dat fiind diagnosticul?

Cu multumiri!

Raspuns:

  1. un nivel al TSH de 0.05 μUI/ml este adecvat in cazul dvs; deci raspunsul este nu, doza de Euthyrox nu trebuie crescuta; cu cat hipertiroidia indusa este mai importanta (TSH mai supresat), cu atat creste riscul efectelor adverse;
  2. da, dar preparatele ce contin fier pot scadea absorbtia Euthyrox-ului; de aceea trebuie administrate la cel putin 4 ore dupa acesta;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.