Răspunsuri la întrebări (475)

Corina Nagy:

Buna ziua,
am 43 ani/ 1.63/ 76kg.Am avut tiroidectomie subtotala cu dg gusa multinodulara in 1994,iau l-tiroxina pt substitutie.Am ajuns la 50ug/zi controland nivelul frecvent
TSH=1,269uUI/ml(0,35-4,94)
FT4=1,18ng/dl(0,70-1,48)
FT3=2,31 pg/ml(1,71-3,71)prin chemiluminiscenta care sunt in limite perfect normale.
anti-TPO,anti-Tg normale,ecografie cu vascularizatie normala,totusi apar micronoduli pe restul tiroidian.
Nivelul Ca este la limita inferioara dar sunt ingrijorata de cresterea CK =191U/l(29-168) SI CK-MB=70 U/l(0-24) care cred ca sunt datorate hipotiroidismului.HDL este la limita inferioara colesterol limita superioara restul analizelor sunt normale (LDH AST ALT MG K GLICEMIE ALP…)
Am suplimentat la 75ug l-tiroxina de 2 saptamani si sunt tot bradicardica puls 50, TA 135/90 in plus apar extrasistole(nu stiu ce tip caci nu ;le-am prins pe EKG).Am repetat TSH FT4 FT3 SI SUNT TOT NORMALE.Stiu ca ar necesita mai multe intrebari pt ca sunt biolog.Daca se poate as dori o parere si chiar o urmarire a cazului meu.
Cu stima,
Corina Nagy

Raspuns:

– testele de functie tiroidiana sunt in limite normale, deci se exclude hipotiroidia; modificarile CK si CK-MB au alta cauza, la fel si bradicardia;

– resturile de tesut tiroidian trebuie evaluate ecografic (aspect, dimensiuni); in esenta, daca nu exista elemente de suspiciune, este suficienta monitorizarea lor ecografica o data sau de doua ori pe an;

– pentru urmarirea propriu-zisa a cazului dvs este obligatorie evaluarea directa (la clinica);

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.