Răspunsuri la întrebări (695)

liliana:

buna ziua. am 36 ani,sex feminin, 158 cm; 55 kg; fara cazuri de probl.cu tiroida in familie; nu am urmat tratament; o opeatie cezariana de 4ani;dupa acea op. am facut un mixedem; sunt insarcinata 5 sapt, fara tratament.
analizele, dupa o raceala puternica,unde vsh=45 fata de 0-20,
iar pt tiroida: TSH=3.70 in interval 0.27-4.20
T4=9.22 in interval 5.13-14.06 ; FT4=1.49 in interval 0.93-1.71
T3=1.17 in interval 0.84-2.02.
anti-tpo= 113.2 fata de <=34
anti-tg= 204.9 fata de <=115.
va rog o parere, multumesc.

Raspuns:

 – nivelurile crescute ale ATPO si ATGL (anticorpi anti-tiroglobulina) sugereaza o forma de tiroidita cronica;

– in perioada sarcinii necesarul de hormoni tiroidieni creste, acestia fiind esentiali pentru dezvoltarea normala a creierului la copil; eventualele deficite intelectuale/motorii aparute ca urmare a neacoperirii acestui necesar sunt ireversibile;

– la pacientele cu tiroidita cronica care sunt insarcinate, nivelul optim al TSH este reprezentat de jumatatea inferioara a scalei normalului (in general sub 2.5 μUI/ml);

– luand in cosiderare cele de mai sus, dvs aveti nevoie de tratament cu levotiroxina (Euthyrox/L-Thyroxin) pentru a aduce nivelul TSH in limitele recomandate; in plus, sarcina ar trebui monitorizata si de catre endocrinolog, cu ajustarea dozelor in functie de testele de laborator periodice;

– pe larg despre Sarcina si hipotiroidie;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.