Răspunsuri la întrebări (704)

horopciuc veronica:

Buna ziua!
am fost diagnosticata anul trecut cu cancer la tiroida. am fost operata, iradiata cu I131 la Cluj. Am incercat sa duc o viata cat se poate de normala( in sensul ca am lucrat in continuare in unele zile chiar si 9 ore), mereu mi-am repetat ca am o gripa care trece umpic mai greu, desi uneori nu ma simt foarte bine.
Am 2 intrebari la dumneavoastra.
– in primul rand ce inseamna ” Carcinom tiroidian foliculo-papilar”si care este riscul de recidiva sau care este procentul de vindecare . peste tot locul gasesc indicati pentru carcinom folicular sau papilar, niciunde foliculo-papilar.
– in al doile rand in ultima vreme ma simt foarte obosita, nu mai prea pot lucra decat 4-5 ore pe zi, sunt foarte nervoasa, imi creste tensiunea, ma dor muschii, am palpitatii. Care ar fi limita unui efort fizic in astfel de cazuri.
Va multumesc.

Raspuns:

– diagnosticul dvs indica prezenta de celule maligne care apartin celor doua forme de cancer tiroidian diferentiat; prognosticul este, in general vorbind, similar cu cel al formei foliculare; in cazul dvs specific nu pot face nicio apreciere pentru ca nu stiu stadializarea exacta a bolii, doza de iod radioactiv administrata si rezultatele testelor de monitorizare;

– presupunand ca nu este vorba de o forma activa, extinsa de boala, starea dvs depinde de tratamentul de substitutie adminstrat; nu exista o limita clara de efort, majoritatea pacientilor a caror boala este controlata isi pot relua un program normal la 6-12 luni postoperator;

– din nou, fara mai multe detalii, nu se pot face afirmatii mai clare privind cazul dvs;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.