Răspunsuri la întrebări (954)

Banica Veronica:

Mama mea, 63 ani are următoarele rezultate: – anti-tpo <10.0ul/ml interval biologic de referință <35 ul/ml. -t3. 158ng/dl. Interval biologic de referinta 84-179/ ng/dl. -t4 10.8 ug/dl. Interval biologic de referinta 5.2-12.5/ug/dl. Tsh 3.62 uUl/ml. Interval biologic de referință 0.4-4 uUl/ml. Mentionez ca sunt primele analize din viața ei pe care si le face pt a vedea in ce stadiu se afla tiroida si le-a făcut mai mult de gura mea pt ca eu am fost descoperită cu tiroida autoimuna(fiica ei-39 ani) si am insistat sa vad ea cum sta la capitolul acesta. Am dori o interpretare a acestor rezultate. Mama este o persoana la 1.68m si cam 80-84kg. Cu un colesterol seric total cu valoare 332 mg/dl interval biologic de referință 109-202/mg/dl.multumim.

Raspuns:

– rezultatele arata ca tiroida functioneaza normal, deci nu exista la acest moment niciun fel de probleme care sa poata fi atribuite acestei glande; de asemenea, nivelul normal al ATPO exclude intr-o mare masura chiar si o forma incipienta de tiroidita autoimuna;

– aceste rezultate nu exclud totusi prezente unor eventuali noduli tiroidieni; palparea tiroidei de catre medicul endocrinolog poate fi suficienta pentru excluderea acestei probleme;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.