Răspunsuri la întrebări (1053)

Nicoleta:

Buna ziua, ma numesc Nicoleta am 52 de ani si as vrea sa stiu ce reprezinta valoarea crescuta a analiza anti-tpo care mi-a iesit 600 UI/mL.
Si rezultatul ecografiei tiroidiene:
Istm: diametru antero-posterior 0.36 cm contur regulat, ecostructura neomogena.
Lob drept diametru antero-posterior 1.93 cm, diametru transversal 2.49 cm,contur regulat,ecostructura neomogena,hipoecogena,vascularizatie crescuta.
Lob stang diametru antero-posterior 1.35 cm,diametru transversal 1.90 cm,contur regulat,ecostructura neomogena,hipoecogen,vascularizatie crescuta.
Adenapatii latero-cervicale dreapta se evidentiaza o formatiune hipoecogena 0.40/1.03cm, latero-cervicale stanga se evidentiaza o formatiune hipoecogena 0.31/0.81 cm si o alta de 0.40/0.75 cm.
Va multumesc si astept raspuns pt ca sunt programata tocmai in decembrie.

Raspuns:

– o valoare atat de mare a ATPO arata o tiroidita autoimuna, o boala in care sistemul imun ataca tiroida; rezultatul ecografic este dealtfel concordant cu acest diagnostic;

– investigatiile trebuie completate cu TSH si FreeT4; in functie de rezultate poate fi nevoie de tratament de substitutie cu levotiroxina sau poate fi suficienta monitorizarea;

– pe larg de spre tiroidita autoimuna aici;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1053)”

 1. Buna ziua,
  Sunt insarcinata in 41 de saptamani, de ieri am inceput sa am contractii dureroase la 5-6 minute, mai intense cand stau intinsa in pat. Azi-noapte am fost la spital dar m-au trimis inapoi acasa pentru ca nu eram dilatata deloc, eliminasem doar dopul gelatinos.
  Din cauza ca ma stiu cu anti TPO mariti (119), toata sarcina am fost monitorizata pt TSH care a iesit tot timpul in limite normale (sub 2). La ultima vizita la endocrinolog, mi s-a dat „unda verde” pentru nasterea naturala, spunandu-mi-se ca nu ar fi niciun impediment, doar sa fie controlata si fetita pt TSH neo-natal.
  Intrebarea mea este daca cumva acei anticorpi au vreo influenta in dilatarea colului sau in oricare alt stadiu din procesul nasterii (de exemplu o prietena care are hipotiroidita cu TSH mare, tinut sub control cu Euthyrox, zicea ca ei medicul endocrinolog – acelasi ca si al meu – i-a indicat din start cezariana pentru ca sigur corpul ei nu va reactiona la oxitocina in conditiile respective).
  Acum nu as vrea sa exagerez conditia mea, as vrea doar o a doua parere.
  Multumesc mult, sa va dea Dumnezeu sanatate pentru tot ceea ce faceti.
  Adela

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.