Răspunsuri la întrebări (1101)

Adina Rosu:

Buna ziua,

Ma numesc Rosu Adina, am 26 ani. Si eu si sora mea (20 ani) avem probleme cu tiroida. In urma analizelor, avem urmatoarele date:
Sora mea :
-ANTI-TPO – >2000, interval de referinta <16
– tsh – 100,00,interval de referinta 0,3-3,6;
– FREE – T4 – 0,65,interval de referinta 0,8-2;
-T4 – 3,37,interval de referinta 4,5- 12,6;
-T3 – 116,00 interval de referinta 76,3 – 220,8.

Eu:
-ANTI-TPO – 343,90, interval de referinta <16;
– TSH – 14,95,interval de referinta 0,4-4;
-T4 – 7,05,interval de referinta 4,5- 12,5;
-T3 – 1,12 interval de referinta 0,71 – 2,2.

Mentionez ca sora mea are un fel de inel in jurul gatului, iar eu am noduli doar in partea din fata a gatului.

Va multumesc frumos.

Raspuns:

– analizele de laborator arata ca atat dvs, cat si sora suferiti de tiroidita autoimuna, o boala in care tiroida este atacata de propriul sistem imun;

– hipotiroidismul (deficitul de hormoni tiroidieni) este deja foarte sever in cazul surorii dvs si trebuie urgent initiat tratamentul de substitutie cu levotiroxina;

– la dvs este de asemenea prezenta hipotiroidia, o forma medie; tratamentul este de asemenea necesar;

– pentru stabilirea dozelor si  a intervalului de control este obligatoriu consultul la endocrinolog;

– bolile tiroidiene autoimune au o componenta genetica si prezenta mai multor cazuri in aceasi familie este frecvent intalnita;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.