Răspunsuri la întrebări (1119)

Andrei:

In urma cu doi ani am fost la un control la endocrinolog pentru ca am exoftalmie.Am facut analize: ecotiroida dimensiuni normale , ecostructura omogena si vascularizatie normala;TrAb=0,3; TSH=2,45;FT4=15,79.Atunci mia spus ca nu se stie cauzele exoftalimie si si multe alte dignosticuri de exoftalmie nu se stie cauza.
In ianuarie anul acesta am fost la oftamolog pentru ca aveam in campul vizual niste cerculete mai ales cand clipeam si mi-a facut analize si mi-a spus ca aceste cerculete sunt din cauza exoftalmie , si m-a trimis i-ar la endocrinolog.
Am refacut iar analize si ecotiroida ISTM=8,1 mm LTD=2.39X4.71×1.97cm(8.6 ml) LTS=1.99×3.76×1.92cm(7,5 ml);TSH=2.40; TrAb=0,12 si dupa aceste analize mi-a pus diagnosticul de GUSA DIFUZA si EXOFTALMIE .
Imi puteti spune daca doamna doctor a procedat corect si nu este nimic care sa ma duca cu gandul la hipertiroidism?

Am omis ca vascularizatia la a doua ecotiroida este hipoecogena de gradul I-II caracteristic varstei si vascularizatia punctiforma

Raspuns:

– testele de laborator au exclus in ambele randuri hipertiroidia si boala Basedow-Graves; aceasta este singura afectiune tiroidiana care are drept complicatie exoftalmia;

– daca nu este clara cauza, poate fi indicata o examinare computer tomograf (CT) a orbitei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.