Răspunsuri la întrebări (1170)

anamaria:

Buna ziua,
am 36 de ani, 66kg, am fost operata si tiroida indepartata in totalitate (in data de 7.05.2014) impreuna cu un nodul care s-a dovedit a fi carcinom si pe data de 5.06 am programare pentru terapia cu iod. Vreau sa va intreb cate zile este internarea, daca trebuia tinut regim alimentar fara iod inainte si orice credeti ca puteti sa imi spuneti si este util – poate din cauza diagnosticului, a emotiei, a fricii nici nu stiu ce sa intreb concret…
inainte de operatie:(gusa nodulara)
anti-tpo – 15,8 ( valoare referinta <35)
FT4 – 1,45 (VAL REFERINTA 0,8-1,9)
TSH – <0.01 (val referinta 0,4 – 4)
dupa indepartarea tiroidei :
in LTD carcinom papilar, diametru 1,2cm, compact, albicios, consistenta ferma cu celule de tip oncocitar pT3Nx-G1
tiroglobulina 33,41
scuze, am uitat sa precizez ca nu am urmat niciun fel de tratament medicamentos(doar logol 5%, 60 picaturi pe zi 12 zile inainte de operatie) – in jur de 30.01 am fost diagnosticata si efectuate analize, scintigrama si punctie care au dus in final la operatie.
Va multumesc,

Raspuns:

– in mod obisnuit internarea dureaza in medie 1 saptamana pentru a permite ca mare parte din radioactivitate sa se disperseze inainte de intoarcerea in familie si comunitate; se scade astfel mult riscul de contaminare a celor din jur;

– regimul sarac in iod este obligatoriu inainte de tratamentul cu iod radioctiv pentru ca eficienta acestuia sa fie maxima;

– in cazurile de cancer tiroidian diferentiat (ca la dvs) sansele de vindecare sunt foarte bune in  marea majoritate a cazurilor; trebuie doar sa urmati recomandarile, tratamentul si sa faceti controlul periodic;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1170)”

  1. Buna ziua, va rog ss.mi trimititi un raspuns. Mama mea a facut operatia totala de tiroida si la 2 sapt a primit rezultatele ca a fost de tip canceros malign. Si trebuie sa o programeze la cluj pt cura de iod radioactiv. Si ni i.a zis nimic da la iasi unde s.a operat daca e local sau i.a afectat si altceva. Rezultatele facute inainte de operatie plamani, inima, sange i.au iesit bune. Va rog sa.mi raspundeti ce riscuri sunt? Multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.