Răspunsuri la întrebări (1213)

Istrate Ionel:

Buna seara dl.dr.C.Tupea
Urmare a intalnirii tete-a-tete de luni 08.09.a.c.in cadrul Institutului cu dl.dr.D.Brasoveanu si a celor spuse de dansul,indraznesc sa va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez.Dar sa intru in subiect.
Dupa o studiere rapida a documentelor medicale(ecografie si doua seturi de analize pt tiroida)prezentate de mine si o palpare a zonei gatului cu pricina,dl doctor a ajuns la concluzia ca trebuie sa ma operez.
Intreband daca exista sansa in urma operatiei sa pastrez restul tiroidei,dansul mi-a spus ca imi va inlatura toata tiroida.Si inca ceva.M-a intrebat ce varsta am(57ani) si apoi a avut o mimica a fetei care parca ar fi sugerat:”asta este,ai sa mai traiesti cativa ani”
Fata de cele prezentate si considerand ca veti si impartial, va rog din suflet sa ma sfatuiti cum sa procedez.Sunt intrun mare impas,imi este foarte greu sa ma decid.
Cu speranta ca nu v-am plicisit prezentandu-va problema mea si marea mea dilema cu care ma confrunt,eu va multumesc anticipat pt un eventual raspuns.Daca am gresit cu ceva imi cer scuze din toata inima.
La revedere,
Istrate Ionel.
P.S.Mi-as dori sa va cunosc personal cand pe data de 18.08.a.c.trebuie sa vin la Institut pt a ma opera.Asta si in functie de raspunsul dvstra.

Raspuns:

– scoaterea intregii tiroidie este o tendinta prezenta deja de mai multi ani in tratamentul chirurgical al bolilor acestui organ; motivele sunt intemeiate:

 1. in primul rand se elimina riscul ca pe restul tiroidian ramas si aparent normal, sa apara in timp aceeasi patologie (de ex. noduli) care sa renecesite operatie;
 2. in al doilea rand, nu exista dovezi clare ale beneficiului pastrarii unei parti din tiroida, mai ales in comparatie cu riscul enuntat mai sus;

– sunt absolut convins ca ati interpretat gresit mimica domnului doctor; indepartarea tiroidei NU scade speranta de viata, daca ulterior tratamentul de substitutie este urmat in mod corect; chiar si in cancerele tiroidiene sansele de vindecare completa sunt de regula foarte bune;

– fara sa va stiu personal cazul, nu pot face recomandari medicale propriu-zise; va sfatuiesc totusi sa aveti incredere in domnul doctor Brasoveanu, pe care-l cunosc si care este un foarte bun profesionist;

– in fiecare joi (deci si pe 18 Sept) eu sunt in programul de ecografii pe Institut, asa ca din pacate nu pot face consulturi; oricum, avand deja o programare la chirurgie si stiind cat de aglomerat este programul sectiei, va recomand sa nu o ratati;

– daca doriti, ma puteti contacta pentru un consult la 6-8 saptamani postoperator;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1213)”

 1. Buna ziua domnule doctor,
  Urmare a ultimului dvstra raspuns prin care ma sfatuiati sa fructific in timpul util programarea pt operatie la dl.dr Brasoveanu,vreau sa va comunic ca in data de 19.09.a.c.m-am operat,fiindu-mi extirpat lobul drept.
  Ieri,20.10.a.c.am fost la control la dl.doctor dupa ce in prealabil am luat rezultatul anatomo patologic din care rezulta ca nu sunt probleme,nefiind vorba de cancer.Chiar dl.doctor a glumit spunand:”nu ai cancer dl Istrate,deci ai scapat de mine”.
  Indraznesc sa va rog sa imi explicati mai pe larg ce inseamna cele scrise de dl.D.Ioachim in raportul de investigatii anatomo-patologice:
  1.adenom folicular LDT transformat chistic posthemoragic,cu scleroza subcapsulara,ariide resorbtie posthemoragica;
  2.parenchim adiacent anizofolicular cu epitelii izolate de tip hiperfunctional.
  In speranta ca nu va deranjeaza ca doresc o explicare mai detaliata,va multumesc anticipat pt intelegere.La revedere.
  Cu deosebit respect,
  Istrate Ionel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.