Răspunsuri la întrebări (1345)

ene cristian:

Buna ziua v-am scris acum ceva vreme si v-am descris situatia mea.
Legat de noduli medicul endocrinolog plus alti doi medici radiologi au spus ca nu prezinta riscuri si ca au caractere de benignitate vizualizate ecografic si ca nu este cazul pt punctie sau scintigrama la momentul actual.
Insa am adenopatii laterocervicale ,mai ales ca am tiroidita cronica Hashimoto.
Intrebarea este tiroidita Hashimoto se pate manifesta in unele cazuri cu adenopatii?
PS:Adenopatiile sunt de gen reactiv inflamator.cu pastrare de hil si ax vascular unic

Rspuns:

– adesea, tiroidita cronica (Hashimoto) se insoteste de adenopatii inflamotorii latero-cervical; cel mai adesea nu sunt palpabile, dar sunt clar vizibile la ecografie; nu reprezinta un element de ingrijorare atat timp cat au caractere tipice de benignitate: alungite, hipoecogene, cu hil (ax) ecogen vascularizat; din cele relatate, acest aspect de tip inflamtor apare si in cazul dvs;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1345)”

  1. buna ziua! Mama mea în varsta de 57 de ani a fost operată recent, iunie 2015, iar la investigaţia anatomo patologică a primit următorul rezultat (menţionez că medicul chirurg ne-a trimis la anatomopatolog şi acesta din urmă, având foarte multi pacienti şi un timp limitat, nu ne-a oferit prea multe detalii):
    1. carcinom papilar multifocal: focare incapsulate LST 3,2/1,6cm, tip „varianta foliculară” şi o,5/0,5cm incapsulate, intraparenchimatoase şi microfocare intraparenchimatoase LDT 0,2/0,2CM, 0,1/0,1 CM ŞI 0,15/0,15CM, ultimul neincapsulat.
    2. parenchim de fond anizofolicular cu epitelii izolate cu aspect hiperfuncţional
    3. un limfoganglion periistimic cu aspect reactiv.
    cod morfologic M: M8340/3
    stadialiatate post chirurgicală Pt PT2mb, stadialitate postchirurgicală PN: PN0, stadialitate agregată ST ST2; grad diferenţiere G1, alte date prognostic RX.
    Am vrea să ştim şi noi cât de grav este, ni s-a recomandat terapie cu iod şi nu ştim ce presupune aceasta, şi mai ales că a fost programată pentru februarie 2016 pentru această terapie, dacă diagnosticul ei îi permite să aştepte atât de mult timp, şi orice alte informaţii ne puteţi spune ca să putem înţelege si noi ce ne aşteaptă şi despre ce este vorba, că nu avem cunoştinţe medicale şi nu ne-am confruntat cu astfel de probleme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.