Răspunsuri la întrebări (1399)

Bianca:

Buna ziua, va multumesc pentru raspunsul la intrebarea 1382, mi-au fost foarte folositoare informatiile oferite.Am 10 0zile de la operatia de tiroida, mi-a fost indepartat lobul drept si istmul. Am pornit in ianuarie cu eutiroidism, tiroidita autoimuna cu TPO 46( < 35 normal) si ac. Antitiroglobulina 67 (< 40 NORMAL) un nodul fierbinte si doi reci pe lobul drept si unul rece paraistmic, deci gusa polinodulara.In iulie aveam hipertiroidism cu nodul toxic. In urma tratamentului in august aveam tsh 0,05 ( de la 0,005 cu o luna in urma) iar in august aveam tsh 45 culmea cu semne grave de tireotoxicoza ( sau poate erau urmarile hipotiroidismului?). Am intrerupt tratamentul si dupa o saptamana aveam tsh 32. Apoi nu l-am mai masurat pentru ca am inceput tratamentul cu Lugol si apoi operatia. Pe biletul de externare se precizeaza ca lobul stang este hipotrofic. In primele zile dupa operatie resimteam acut simptomele hipotiroidismului dar acum, de la o zi la alta, simt ca imi revin. Va rog sa-mi spuneti in cate zile pot face analizele pentru a afla in mod real daca lobul ramas suplineste functia tiroidiana. Va mai precizez ca din ianuarie pana in iulie nodulii nu au crescut absolut deloc, oare faptul ca am consumat foarte multe nuci sa fi stimulat acel nodul? Va multumesc din suflet si va doresc o zi minunata!

Imi cer mii de scuze, am strecurat cateva greseli in intrebarea mea. Am 10 zile de la operatie, nu 100 iar tsh-ul era 45 in septembrie, operatia avand loc in 7 octombrie. Va multumesc!

Raspuns:

– testele de functie tiroidiana (TSH, FreeT4, T3) trebuie repetate la 4 saptamani dupa operatie;

– aportul alimentar crescut de iod poate duce la tulburari in functionarea tiroidei cand exista o afectiune preexistenta, asa cum e gusa nodulara; oricum, se presupune ca operatia a reolvat problema nodulului/nodulilor ce secretau excesiv hormoni;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.