Răspunsuri la întrebări (1422)

iulia pascu:

Buna ziua.
Recent am fost diagnosticata cu trombocitopenie autoimuna cu 18000 trombocite pentru care am primit tratament cu medrol cu cresterea lor la 23000. in urma cu 7 ani am luat tratament cu Thyrozol pentru 2 ani- tratament intrerupt deoarece nu mai era nevoie de acesta. Acum am un TSH de 0.05 mU/l (0.4-4) si fT4 22.9 pmol/l (9-19). pot sa iau tratament cu thyrozol (daca se dovedeste necesar) chiar daca am 23000 de trombocite?
Va multumesc.

Raspuns:

– in dozele uzuale (sub 40 mg/zi) Thyrozolul nu are un efect semnificativ pe numarul de trombocite; in concluzie, se poate utiliza in cazul dvs, cu monitorizare la 2-4 saptamani a hemoleucogramei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.