Răspunsuri la întrebări (1482)

nely:

Buna seara, am 39 de ani in urma unei consultatii endocrinologice si a unor analize, am urmatorul rezultat:
Estradiol 348 referinta 151- 1461
Prolactna 201. referinta 127-637
Tsh 3,4 referinta 0,27-4,2
Testosteron 1,42 referinta 0,22-2,9 ,deci toate in limite normale.

Tin sa mentionez ca am 1.70 si 85 de kg,iar sora mea are hipotiroidie.Doamna doctor mi-a recomandat urmatorul tratament: spironolactona 25 mg. 2/zi si euthyrox 50 ug una dimineata spunandu-mi ca euthyroxul ma ajuta la slabit,iar spironolactona la pilozitate.Citind despre efectele adverse nu stiu ce sa fac.Nu am mai luat pana acum euthyrox.Multumesc.

Raspuns:

– valoarea TSH in limite arata ca tiroida functioneaza normal, deci recomandarea de tratament cu hormon tiroidian (Euthyrox) nu pare justificata; NU este indicat acest tratament la cei care nu au o problema tiroidiana dovedita si vor doar sa slabeasca; sfatul meu este sa faceti o consultatie pentru o a doua opinie la un alt endocrinolog;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.