Răspunsuri la întrebări (1486)

Andreea:

Buna ziua,

Va rog sa mi comunicati parerea dvs. despre urmatoarele analize:
TSH 1,75 valori 0,27-4,2
FT4: 14,4 valori 12-22
FT3:4,75 valori 3.1-6,8
Cortizol 7,98
ATPO:40 valori 34
anti tireoglobulina 22,38 valori <=115
Tin sa mentionez ca mama mea are tiroida auto imuna ,iar eu dupa sarcina am inceput sa iau foarte mult in greutate si chiar daca am urma un regim alimentar nu s-a observat nicio scadere in greutate ba mai mult continui sa ma ingras.Am atat membrele inferioare cat si cele superioare umflate,Simt ca ma sufoc stand de exemplu pe scaun,in cursul zilei am stari de somnolenta iar noaptea insomnii.
Va multumesc!

Am uitat sa mentionez faptul ca am 28 ani ,1,69 cm si 93 kg (deja am ajuns la obezitate de gradul I )

Raspuns:

– rezultatele analizelor de laborator arata ca tiroida dvs functioneaza perfect normal la acest moment, deci nu aceasta e cauza problemelor cu care va confruntati; nivelul foarte putin crescut al ATPO este cel mai probabil lipsit de semnificatie, dar este mai prudent ca functionarea tiroidei sa fie verficata anual;

– in plus, poate fi indicata o ecografie de tiroida, in special daca sunt modificari la palparea acesteia;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.