Răspunsuri la întrebări (1529)

Gelu Muresan:

Buna ziua.AM fost operat anul acesta prin tiroidectomie totala, iar la analize mi a ieșit următorul rezultat: 1.Lob de 8,5/6/5 cm , pe suprafața de secțiune cu aspect parenchimatos-coloid cu arii chistice.2.Lob de 5/3,5/1 cm ,pe suprafața de secțiune cu aspect parenchimatos-omogen.Lob drept parenchimatos glandular tiroidieni ce conține mai multe formatiuni modulare delimitate de Septembrie conjunctivita de diferite dimensiuni.Formatiunile modulare sunt alcătuite din normoponderali, macro, si imicrofoliculi tapetată de celule tiroidieni de aspect obișnuit.Interstitial se onserva arii de fibroza cicatriciala, grupuri de cristale de colesterol, depozite de hemosiderins, grupuri de siderofage si redus infiltrat limfocitar dispus Focal.2.LOb stâng:parenchim glandular tiroidieni alcătuit din normofoliculi si rari macrofoliculi de aspect obișnuit.Concluzie:aspectul histopatologic corespunde unei gusi modulare lombarde drepte.”Va rog sa îmi interpretați aceste rezultate.Va Multumesc.

Raspuns:

– rezultatul dvs pare tradus cu un program automat, deoarece sunt mai multe cuvinte care nu au sens; in masura in care doriti un raspuns util, este bine sa faceti efortul unei traduceri mai corecte;

– totusi, atat cat se poate intelege, pare sa fie vorba de o gusa nodulara benigna;

 

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1529)”

 1. Buna ziua,
  Am fost operata pe 21 aprilie 2015 la Spitalul Militar de tiroidectomie totala, rezultatul histopatologic a fost:
  1. Carcinom papilar”varianta foliculara” focar incapsulat, 1.5 cm LST
  2. Paranchim adiacent cu aspect de tiroidita cronica
  (M 8340/3 PT1B PNX ST1 G1 RX).
  In ianuarie 2016 am facut radioiodoterapie la „C. I. Parhon” unde mi-a fost administrata o doza de 30mCi *131 I.
  Ecografia regiunii cervicale anterioare:
  Status posttiroidectomie. Loji tiroidiene neomogene cu resturi tiroidiene bilateral (cel mai mare 5.5/4.6/3.9 mm in loja dreapta). Laterocervical bilateral polimicroadenopadie cu aspect nespecific cu diametrul sub 1 cm, fara semnal Doppler in interior.
  Scintigrafia regiunii cervicale anterioare (*131 I)- status posttiroidectomie. Mici resturi tiroidiene net iodofixante vizibile la nivelul ambelor loje tiroidiene.
  Scintigrafia intregului corp (*131 I) – Status posttiroidectomie. mici resturi tiroidiene net iodofixante vizibile la nivelul ambelor loje tiroidiene. Fara alte imagini iodocaptante cu aspect patologic in restul organismului.
  Tratament recomandat: Euthyrox 100
  In iunie 2016 am refacut analizele si ecografia.
  Rezultat analize *TSH <0.05 microIU/ml, *FT4 24.48 pmol/l.
  Rezultatul ecografiei: -Loja tiroidiana dreapta mic rest de tesut tiroidian 0.61/0.69; -loja tiroidiana stanga mic rest de tesut tiroidian 0.69/1.02; -fara adenopatii laterocervicale.
  Intrebarile mele sunt: nu mi s-a spus ce sa fac mai departe, ar trebui sa fac din nou terapie cu I 131, au crescut prea mult resturile? Ce analize ar trebui sa mai fac?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.