Răspunsuri la întrebări (1715)

iuliana:

buna ziua .as dori sa mi interpretati aceste analize
-ft4 0,73(limite 0,89-1,76ng/dl)
tsh 16,164(limite 0,55-4,78uU/ml)
atpo-1000(limite 0-35/Ul/ml)

Raspuns:

– valoarea foarte crescuta a ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza) arata o boala numita tiroidita autoimuna; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina; valoarea crescuta a TSH arata ca dvs va aflati deja in acest stadiu de hipotiroidie si tratamentul este necesar;

– pe larg despre tiroidita autoimuna: http://tiroida.ro/?p=408;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1715)”

  1. buna ziua.Sunt o graviduta de 28 de sapt la care TSH-ul e acum 4.65 (VN:0,4-4) si FT4 e 0.644(VN:0.89-1.76).acum am observat ca la 9 saptamani valorile erau TSH-ul era 3.6164 (VN:0.35-4.96).vreau sa va intreb la ce sa ma astept de acum incolo?bebele cat de afectat va fi?ce tratament ar trebui urmat?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.