Răspunsuri la întrebări (1746)

Liliana Birsan:

Buna ziua!
Am 31 de ani si de aproape 10 ani ma tratez cu eutirox zilnic pt tiroidita autoimuna, am aflat din intamplare la recomandarea dr mamei ca o moștenesc. Mama are probleme mai mari ca mine are noduli mari care trebuiesc operati.
Am 2fetite , cea mare 6ani,de jumătate de an transpira mai rău ca pana acum si mirosul este foarte puternic si intepator ca la adult la sub braț , nici macar eu ca adult nu miros asa chiar si fara deodorant, sa fie oare un indiciu ca ma moștenește? Si cam de 1an a luat in greutate mai mult si nu a mai slabit cum obijnuia ea mereu.desi are un regim alimentar strict datorita alergiilor totusi se mentine cu greutatea. Grasa nu este are 1.20m si 24kg dar imi teama ca are probleme cu tiroida si de asta au apărut aceste modificări. Ce părere aveți? Are legătură cu glanda?
Sa ii fac tsh, ft4?
Mulțumesc!

Raspuns:

– mirosul de tip adult la un copil indica mai degraba intrarea la pubertate decat o dereglare a tiroidei; iar la 6 ani este fara indoiala este prea devreme; intrarea la pubertate se insoteste la fetite de cresterea sanilor si crestere in inaltime; daca sunt cumva prezenta si aceste elemente, cu atat mai mult trebuie consultata de un endocrino-pediatru; in cadrul evaluarii se va face si verificarea tiroidei, dar esential este sa se excluda o pubertate precoce;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1746)”

  1. Mulțumesc pt raspuns, asa o sa fac. Avand doar 6ani nu am luat in calcul pubertatea , o sa mergem sa investigam.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.