Răspunsuri la întrebări (1888)

Liliana:

Buna ziua domnule doctor!
Ma adresez dvs. cu o intrebare pe care am uitat sa o formulez la precedenta consultatie. Sunt diagnosticata cu Boala Basedow si ma aflu sub tratament cu Thyrozol 15 mg/zi (5 mg/zi dimineata, 10 mg/zi seara). De azi am inceput si tratamentul cu Euthyrox 25 mg (1+1/2 dimineata) pe stomacul gol cu jumatate de ora inainte de micul dejun.
In urma unor infectii urinare repetate (frecventa de 1/luna) mi s-a recomandat administrarea autovaccinului buvabil (fara contraindicatii, conform prospectului) preparat de Institutul Cantacuzino. Mentionez ca singurele contraindicatii la boli autoimune sunt doar pentru autovaccinul injectabil. In acest sens, v-as ruga sa ma sprijiniti cu cateva informatii legate de modul de administrare in contextul tratamentului hormonal pe care il urmez, daca exista interferente intre ele sau un interval mai mare pe care trebuie il respect pentru administrare. Precizez ca am incercat sa atasaez prospectul autovaccinului dar nu am reusit.

Raspuns:

– autovaccinul respectiv ar trebui administrat intocmai cum a fost recomandat;

– nu este de asteptat nicio inteferenta cu medicatia pentru boala Basedow;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 thought on “Răspunsuri la întrebări (1888)”

  1. Buna ziua domnule doctor!
    Va rog sa ma ajutați cu o recomandare, eu sunt diagnosticata cu tiroida autoimună și sunt sub tratament cu Euthyrox 50 mcg , in urma unor infectii urinare recurenta am hotărât cu medicul urolog sa administrez vaccinul autoimun de la Cantacuzino, va rog sa-mi spune-ti dacă sunt contraindicații pentru tiroida autoimună?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.