Răspunsuri la întrebări (1921)

geo:

Buna seara.
Am 31 de ani, 1,72 si 82 de kg.
De aproximativ 2 ani sufar de hipotiroidie subclinica si sunt sub tratament cu euthyrox de 25 mg.
Fara tratament tsh ul este de 6 , 7.53 sau 8 ; FT3 , FT4 au fost mereu in limite normale, anticoprpii au fost 86,116 si acum 156
Cu tratament, s-a mentinut la o limita superioara de 4.2
Ultimile analize arata asa:

FT 4 -15,37 INTERVAL DE REFERINTA 10.6-2270
TSH- 3,45 INTERVAL DE REFERINTA 0.27-4,2

aNTI tpo-156 INTERVAL DE REFERINTA <34

La eco nu se prezinta niciun nodul, doar acele inflamatii specifice tiroidei cu probleme.
Vreau sa raman insarcinata, endocrinologul spune ca nu sunt probleme daca raman insarcinata la acest tsh, sa revin sa modificam doza in momentul in care se confirma sarcina, ca tiroida mea nu va pune probleme in dezvoltarea bebelusului
Ginecologul spune ca trebuie modificata doza cu 3 luni inainte pentru a avea un tsh de 2-2, 5 -deoarece o valoare crescuta a TSH ului ridica riscul de avort spontan si ca pot avea dificultati de conceptie.
Ce parere aveti? Nu as vrea sa raman insarcinata si sa am probleme deoarece nu am fost informata corect.
Multumesc

Raspuns:

– la acest nivel al TSH riscurile sunt extrem de reduse, dar intr-adevar o valoare optima ar fi in jumatatea inferioara a limitelor de normal; deci, o crestere usoara a dozei (la 37.5-50 micrograme/zi) poate fi indicata;

– in orice caz, analizele (TSH si FT4) ar trebui repetate imediat ce se confirma sarcina si, de regula, doza se va creste;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.