Răspunsuri la întrebări (1923)

Narcisa:

Buna seara domnule doctor si felicitari pentru activitatea dvs.!
Am 60 ani/1.52 m/ 73 kg.Am avut noduli tiroidieni motiv pentru care mi s-a facut in luna martie 2018 – tiroidectomie totala .Dupa operatie rezultatul fiind bun ,mi s- a prescris doar Euthyrox de 50 ,75 cateva zile si apoi de 100.
In data de 13.09.2018 ( la Synevo) am facut analize : rezultatul TSH 6,8 ( cu interval 0,27 – 4,2 ) si FT4 22,5 ( cu interval 10,6- 22,7) avand pana atunci ca doza 6 zile / 7 zile Euthyrox de 100.
In data de 26.11.2018 am repetat analizele tot la Synevo, TSH 0,199 si FT 4 24,6 luand de la 1septembrie ca doza 7 zile/7 zile Euthyrox de 100 ( celelalte analize Vit.D3 si Calciu total mi- au iesit bine)
Nu am o stare buna: am o oboseala cronica, tensiune oscilanta 10-16 ( cu tratament Tertensif,dupa caz) ,puls 85-110 ( cu tratament Betalok 50),ameteli,crestere in greutate.
Va rog sa-mi dati un sfat cum pot ca TSH si FT4 sa le aduc la valori normale si ce pot face ca sa am o stare buna, confortabila. Va multumesc anticipat!

Raspuns:

– valorile testelor de functie tiroidiana (TSH si FT4) sunt doar putin modificate fata de normal, atat in Septembrie, cat si si in Noiembrie; deci, aceste rezulatate NU explica, in principiu, problemele cu care va confruntati;

– o varianta posibila de tratament ar fi sa luati 1 zi pe saptamana 50 micrograme de Euthyrox, iar in celelalte 6 sa ramaneti cu 100 micrograme; aceasta schimbare ar trebui totusi facuta la indicatia (sau cel putin cu acordul) medicului dvs endocrinolog;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.