Răspunsuri la întrebări (1946)

diana oprea:

Buna ziua,

In urma unei tiroidecomii in august 2017 si iod radioactiv in luna septembrie 2017, am un TSH de 4.29 (0.4-5.5) si FT4 1.62 ( 0.65-1.74).
Aceste valori sunt normale dat fiind faptul ca se afla in intervalul de referinta? Mentionez ca aceste analize sunt facuute pe data de 04.02.2019, in urma unor incercari de a ramane insarcinata.
V-as fi recunoascatoare pentru raspuns!

Raspuns:

  • tratamentul cu iod radioactiv administrat dupa operatia de indepartare a tiroidei sugereaza ca a fost vorba de un cancer tiroidian diferentiat (papilar sau folicular);
  • in aceste situatii, in functie de (1) extinderea bolii, (2) tipul histologic exact, (3) succesul tiroidectomiei si (4) raspunsul la tratamentul cu iod radioactiv, poate fi indicata o doza mai mare de levotiroxina (Euthyrox) pentru a tine nivelul TSH subnormal sau in jurul limitei inferioare; deci, in primul rand din acest punct de vedere, se poate considera rezultatul dvs ca nefiind optim;
  • in contextul in care va doriti o sarcina in perioada urmatoare, facand abstractie de cele din paragraful anterior, este de dorit ca nivelul TSH sa se regaseasca in jumatatea inferioara limitelor de normal (mai simplu sub 2.5 μUI/ml); pentru a scadea valoarea TSH medicul dvs va creste (usor) doza de levotiroxina;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.