Răspunsuri la întrebări (1959)

Valentina Apostol:

Bună ziua, v-am mai scris cu câtva timp in urmă despre problemele mele atât despre o menopauză atipică cu manifestări ciudate, cu stări de rău atunci când bufeul apare, cu tensiune, aritmii, probleme vasculare, amețeli mari, dezechilibre, etc..apoi , probabil în contextul acesta s-a descoperit un nodul la baza istmului. Hormonii tiroidieni in valori normale de 20 de ani de când am intrat la menopauză. In pofida faptului că mi s-a propus operația, eu am refuzat.
Acest nodul a crescut, dar nu mă deranjează.
La eco de tiroida:LD30/30,8/18,8 contur bombat ecostructura ecogenă, omogenă, ocupat anterior de prelungirea unei formațiuni care ocupă istmul, ce amprentează traheea cu ecostructura hipoecogena, cu zona de ramolitie la interior de 37,2/22,5mm, vascularizat periferic și la interior discret, LS 28/25/16,7mm contur bombat, ecostructura ecogenă,omogenă,în partea anterioară ocupat de prelungirea nodului istmic. Fără adenopatii semnificative laterocervicale.
Problema este că acest modul la rece, necaptant de iod nu mă supără, tot bufeurile mă deranjează când vin cu un cortegiu de stări de rău.
In ultima vreme foarte rar fac fibrilatii, fără ca inima să aibă probleme. Mereu sunt întrebata cum stau cu hormonii tiroidieni. Valori normale. Ciudat totuși, că nu știu exact cauza acestor aritmii? Când apare bufeul, vasodilatia este mare și simt extrasistolele la baza istmului plus stări de dezechilibru, sau creste tensiunea.
Mi s-a recomandat vit.D, după analiză (14,40ng/ml) Am o lipsa acuta de vitD. Am înțeles că atunci când în corp exista vreun nodul se recomandata sa nu se ia Vit D. Nu știu ce să fac?
Am 69 de ani și pe lângă tratamentul antihipertensiv și anticoagulant trebuie sa iau și vitD? Mulțumesc în eventualitatea unui răspuns.

Raspuns:

 • raspunsul meu anterior (nr. 1861 din Iunie 2018) ramane complet valabil;
 • daca testele de functie tiroidiana (TSH, FT4, eventual T3) sunt in limite, manifestarile dvs NU au cauza tiroidiana;
 • vitamina D ar trebui luata, nu exista vreo contraindicatie din punct de vedere tiroidian;
 • daca nu s-au facut pana acum, ar trebui masurate metanefrinele si normetanefrinele din sange pentru a exclude o afectiune (de altfel FOARTE rara) a glandelor suprarenale drept cauza pentru episoadele de palpitatii;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (1959)”

 1. Bună ziua ! Avem o fată de 15 ani diagnosticată cu artrita idiopatica juvenila .
  In urma analizelor a iesit si tiroidita autoimuna .
  Ce analize sunt recomandate si unde cum ar putea sa le facă gratuit ?
  Multumesc

 2. Valentina Apostol

  Mulțumesc frumos pentru amabilitatea și promptitudinea răspunsului la 1959.
  Din fericire și rezultatele la analizele propuse de dumneavoastră, adică, metanefrinele și normetanefrinele sunt normale. Totuși, misterul rămâne, atât cu stările atipice de 20 de ani ale menopauzei cu bufeurile și manifestările cumplite cât și cu acele aritmii cum sunt extrasistolele înainte de bufeuri și foarte rar fibrilatiile. Ecografia cardiaca buna, EKG bun, în afara când fac fibrilatiile. Undeva este ceva, este o chestiune de finețe, probabil, care se depistează mai greu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.