Răspunsuri la întrebări (1974)

Dana:

Buna seara!
Ma numesc Dana , am 51 de ani și acum 3 ani mi s-a făcut tiroidectomie totala.
Iau Euthyrox de 100 , de când m-am operat nu mi-am repetat analizele , spre rusinea mea.
De câteva zile ma confrunt cu niște pulsații rapide in jugulara sau carotidă pe partea stânga a gâtului , având senzația ca-mi explodează.
Stiu ca ar fi trebuit sa-mi fac analizele de rigoare și voi încerca sa ajung in cel mai scurt timp posibil la Dr.,însă voiam sa va întreb dacă aceasta poate fi o repercursiune a faptului ca nu este adaptata doza de euthyrox la nevoile mele , funcție de analize sau poate fi și o afecțiune a vaselor de sânge sau chiar cardiaca ..
Va mulțumesc frumos !

Raspuns:

  • este putin probabil ca sub o doza de Euthyrox constanta, fara simptome pana acum, sa apara probleme legate de acest tratament; faptul ca sunt doar pe o parte face sa fie si mai improbabila o astfel de explicatie;
  • evident, ar trebui totusi verficat daca doza este adecvata prin masurarea TSH si FT4;
  • pentru a lamuri aceste simptome, este indicat pentru inceput un consult cardiologic;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (1974)”

  1. Buna dimineata as avea si eu o intrebare. Mi am facut analizele pentru glanda. Mi am facut analiza ATPO- AC ANTI TIROPEROXIDAZA ESTE DE 585 IU/ML. Este buna analiza?

  2. Bună ziua! Domnule doctor, am 69 ani.Am probleme cu tiroida de aproximativ 20 de ani.In prezent sunt diagnosticată cu Tiroidită cr.autoimună, nodul netoxic LD cu dim.1.5cm. Doresc un sfat în legătură cu valorile câtorva analize: CROSSLAPS SERIC:0,100ng/ml; OSTEOCALCINA:10,58ng/ml; PTH:66,8, vă rog frumos! Mulțumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.