Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1996)

September 29, 2019

Lili:

Buna seara! Felicitari pentru tot ce reusiti sa faceti aici!
Situatia se prezinta astfel:
Pacienta, 51 ani, 48 kg, inaltime 157 cm, nu se cunosc rude depistate cu boli de tiroida, o fractura de brat in copilarie, fara alte operatii sau tratamente.
Acum trei saptamani, ca urmare a unei perioade stresante si pierderii rapide de 3-4 kg(in 2-3 saptamani), am fost la medic. In urma consultatiei am fost diagnosticata cu tulburare depresiva si anxioasa, urmez tratament cu Serlift 50mg-1 comprimat dimineata; Anxiar 1mg-1/2 comprimat seara si mi s-a recomandat efectuarea de analize pentru tiroida.
Rezultatele analizelor au fost:
Leucocite: 3490/mm3 (val. de referinta: 3900-10200);
TSH: 0,1944 mUI/L (val. de referinta: 0,3500-4,9400);
FT4: 0,91 ng/dL (val. de referinta: 0,70-1,48); 11,71 pmol/L (val. de referinta: 9,01-19,05). Au mai fost si alte analize, dar s-au incadrat in val. de referinta.
Cu aceste analize am fost la dr. endocrinolog, am facut ecografie la tiroida si diagnosticul a fost gusa polinodulara cu recomandarea de a face si analizele de calcitonina, magneziu, calciu, tiroglobulina. Rezultatele acestor analize au fost:
Calciu ionic seric: 1,34 mmol/L (val. de referinta:1,15-1,33);
Magneziu seric: 2,07 mg/dL (val. de referinta:1,6-2,6); 0,85 mmol/L (val. de referinta:0,66-1,07);
Calcitonina: < 2,00 pg/mL (val. de referinta < 11,5); 0,59 pmol/L (val. de referinta < 3,36)
Tiroglobulina: 20,24 ng/mL (val. de referinta 3,5-77,0).
Maine voi merge si cu aceste analize la dr. endocrinolog.
Problema este ca, de o saptamana am insomnii si o stare de ameteala. Starile acestea sunt cauzate de tratamentul pentru depresie ? Analizele sunt in regula? Este necesar sa mai fac si altele? In cazul in care primesc tratament pentru tiroida trebuie sa intrerup tratamentul pentru depresie?
Va multumesc!

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1995)

September 22, 2019

tudor ema:

Stimate domnule doctor. Ma numesc Tudor Ema si am 72 de ani. In urma tratamentului cu Eutirox TSH il am 2,34, dar facand analiza pentru osteolpororoza doctorul endocrinolog mi-a recomandat Alpha D3 si Vitamina D3 2000 UL iar medicul de la geriatrie mi-a recomandat Ossica la 3 luni injectabil sau Prolia la 6 luni injectabil. Citind prospectelele am gasit contraindicatii pentu cine sufera de tensiune arteriala, insuficienta cardiaca sau cancer. Eu am fost operata de melanom gradul 3 in anul 1998 cu scoaterea limfei la Institutul Fundeni. Rezultatul la osteoporoza este: T scor -2,4; Z scor -0,2 cu risc de factura moderata. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Cu multumiri Tudor Ema. Constanta 21 sept 2019

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1994)

September 8, 2019

Mariana:

Buna seara,ma numesc Mariana, am 36 ani si am facut cateva analize.
Imi puteti spune ce semnifica aceste valori crescute,si ce pot face mai departe? Care sunt pasii urmatori? Multumesc
Valori analize
Anti Tpo-ser : 133 Ul/ml
Colesterol total ser-260.41 ml/dl
LDL COLESTEROL ser 204.27 ml/dl
Trigliceride serice-ser 168.66 ml/dl
Va multumesc mult.
O seara frumoasa.

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Răspunsuri la întrebări (1993)

Simo:

Buna [ziua], am o întrebare, la aceste analize,trebuie operație? Anti TPO 260.2 Calcitonina 1.05 Anti- Tiroglobulina 359.4 TSH 0.078 FT41.48

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii