Răspunsuri la întrebări (2002)

Mariana:

Bună ziua. Am efectuat un set de analize pentru control(tiroidectomie totala în 2013, carcinom papilar tiroidian). Analizele au fost făcute fără a face pauza de tratament iar Tg era 1.3. Asta poate indica o recidiva? Va mulțumesc anticipat.

Raspuns:

 • nu in mod obligatoriu;
 • depinde daca ati primit tratament cu iod radioactiv si de valorile mai vechi ale tiroglobulinei;
 • oricum, daca exista vreo suspiciune de persistenta sau reaparitie a bolii, este necesara o evaluare pe intrerupere de Euthyrox (cel putin 3 saptamani), cu analize de laborator (TSH, tiroglobulina, Ac anti-tiroglobulina) si scintigrafie (cervicala si a intregului corp);

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2002)”

 1. Testele în Germania sunt făcute în vitro aici spun ca trebuie valoarea Tg sub 2. Iar în România știam ca trebuie sa fie aproape de 0.
  0.04
  Nu știu, dacă boala este în progres sau regres. Dacă este periculos. Menționez ca as m un bebe de 4 luni. Va mulțumesc anticipat.

  1. Dr. Claudiu Ţupea

   Daca anul trecut a fost tratata o recidiva a carcinomului papilar, la 12-18 luni de la acest eveniment ar trebui facuta o intrerupere de levotiroxina, cu investigatiile mentionate in raspunsul meu.

 2. Mulțumesc frumos pentru răspuns. Menționez ca iod radioactiv am făcut acum 2 respectiv 3 ani, anul trecut am făcut radioterapie în Germania pt o noua metastaza a cancerului papilar tiroidian. În momentul de față testele indica Tg =0.3dar menționez ca FARA pauza de tratament

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.