Răspunsuri la întrebări (2061)

Sandu Ramona:

Buna ziua. Am multe simptome de tiroidita cronica autoimuna,in trecut uneori mi-a iesit la analize o hipotiroidie usoara,alte ori nimic.Ce analize ar trebui sa fac?
Obosesc foarte repede,an stari de nervozitate,insomnii, dureri,crape musculare,menstruatie dificila,un iad,obosesc la cele mai micu eforturi,uneori mi-e greu si sa vorbesc, toate se agraveaza cand ma supara cineva,am avut suparari/socuri mari in copilarie si acum sufar de depresie cronica. Sunt din Craiova, imj puteti recomanda unde sa ma duc si ce sa fac? Poate reusesc sa mai micșorez chinul…

Raspuns:

  • testele de laborator esentiale, care ne spun daca tiroida functioneaza normal sau nu, sunt TSH si FT4; daca sunt in limite, se poate exclude o cauza tiroidiana pentru problemele descrise;
  • in plus, in functie de situatie, se pot face si auto-anticorpii specifici: ATPO si Ac anti-tiroglobulina; cand nivelul acestora e crescut, confirma o eventuala tiroidita autoimuna;
  • manifestarile care sunt variabile in functie de starea psihica, NU au in general o cauza tiroidiana;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2061)”

  1. Tudoran Mariana

    Îmi cer scuze, am uitat sa trec o analiză și știu că este importantă.
    FT4 0,8 ng/dl (0.70-1,48 ng/dl)
    Mulțumesc.
    Doamne ajuta

  2. Tudoran Mariana

    Bună ziua
    Va rog, să mă ajutați și pe mine.
    Anul trecut, soțul meu a fost operat, tiroidectomie totală.
    Ex. HP.
    Carcinom papilar multifocal, focar încapsulat
    2,2/1,6cm cu pattern solid și celularitate de tip oxifil LST.
    Microfocar LDT 0,4/0,4 cm
    0,3/0,3 cm
    0,1/0,9 cm pe un fond de tiroidită ce Hashimoto. pT2m, pNO, str.1
    G73.0* sindrom miastenic in bolile endocrine
    C73 tumoră maligna a tiroidei
    A urmat ablația cu 131 l.
    O doza de 100mCi 131 l
    Analize fff bune, până acum o săptămână.
    Avem programare la Parhon in luna iulie.
    Până atunci, va rugam , daca se poate să ne dați un sfat.
    Tsh 26,0356 qUI/mL (0,35-4,94 qUI/mL
    Anti-tiroglobulina 186,32 UI/mL (< 4,11 UI/mL)
    Anti-tpo 19.23 UI/mL (<5,61 UI/mL)
    Mulțumesc mult.
    O zi frumoasă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.