Răspunsuri la întrebări (2074)

Mariana Dana:

Ați putea să mă ajutați co o interpretare a rezultatelor de mai jos ?
TSH 0.83 [0.55÷4.78]
FT4 0.66 [0.89÷1.76]
FT3 2.12 [2.3÷4.2]
TRAB 1.83 [< 1.75]
TPO 54.6 [ < 60 ].

Mulțumesc.

Raspuns:

  • valoarea normala a TSH arata ca tiroida functioneaza normal; adica produce hormoni in cantitati adecvate; nivelul subnormal al FT4 nu se coreleaza cu restul, cel mai probabil tine de laborator si nu reflecta realitatea;
  • TRAb-ul creste, in mod specific, in boala Basedow-Graves; in cazul dvs, nivelul e doar putin crescut; poate fi (1) un debut de boala sau (2) doar o minima activare autoimuna care sa nu evolueze niciodata spre boala propriu-zisa;
  • in acest caz, ecografia de tiroida poate oferi date utile pentru a discerne intre cele doua posibilitati; un aspect ecografic normal sustine mai degraba varianta 2, iar daca sunt prezente deja modificarile tipice, e mai probabila varianta 1; totusi, indiferent de ecografie, monitorizarea ESTE OBLIGATORIE;
  • ATPO creste nespecific in bolile tiroidiene autoimune, adica atat in tiroidita Hashimoto, cat si in boala Basedow;
  • asa cum am spus mai sus, e indicat un control peste 3 luni, cu repetarea TSH, FT4, eventual TRAb;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 thoughts on “Răspunsuri la întrebări (2074)”

  1. Bună ziua! Vă rog, mă puteți ajuta cu un sfat și o interpretare a analizelor efectuate în data de 07.07.2020. Sunt diagnosticată cu “Tiroidită multinodulară”. Vă mulțumesc anticipat!
    FT3= 3,61. (1,88-3,18)
    FT4= 0,80 (0,70-1,48)
    TSH= 2,1036. (0,35-4,94)
    ATPO= 0,52. (0,00-5,61)

  2. 1. * 25-OH-VITAMINA D
    – Ser – Chemiluminiscenta (Cobas 6000)
    17.96 ng/ml 
    Deficienta: 0-20 ng/ml
    Insuficienta: 21-29 ng/ml
    Normal: >=30 ng/ml
    2. * ANTICORPI ANTI-TIROGLOBULINA
    – Ser – electrochemiluminiscenta (Cobas 6000)
    27.88 UI/mL  0 – 115 / UI/mL
    3. ANTICORPI ANTI-TPO ( ATPO )
    – Ser – electrochemiluminiscenta (Cobas 6000)
    9.84 UI/mL  0 – 34 / UI/mL
    4. CORTIZOL
    – Ser – electrochemiluminiscenta (Cobas 6000)
    267.2 nmol/l  AM cortisol: 171 – 536 nmol/l
    PM cortisol: 64 – 327 nmol/l
    5. ESTRADIOL
    – Ser – electrochemiluminiscenta (Cobas 6000)
    61.91 pg/mL 
    Barbati: 25.8 – 60.7 pg/ml
    Femei:
    Faza foliculara: 12.4 – 233.0 pg/ml
    Faza ovulatorie: 41.0 – 398.0 pg/ml
    Faza luteala: 22.3 – 341.0 pg/ml
    Post menopauza: 30000.0 pg/ml
    6. FSH (HORMON DE STIMULARE FOLICULARA)
    – Ser – electrochemiluminiscenta (Cobas 6000)
    7.38 mIU/mL  Femei:
    Faza foliculara: 3.5 – 12.5 mIU/ml
    Faza luteala: 1.7 – 7.7 mIU/ml
    Faza ovulatorie: 4.7 – 21.5 mIU/ml
    Buna ziua…ma puteți ajuta cu o interpretare…analizele sunt făcute în a 3 zi a cm…mulțumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.