Răspunsuri la întrebări (2089)

Ana Simion:

Bună ziua! Vă rog, mă puteți ajuta cu un sfat și o interpretare a analizelor efectuate în data de 07.07.2020. Sunt diagnosticată cu “Tiroidită multinodulară”. Vă mulțumesc anticipat!
FT3= 3,61. (1,88-3,18)
FT4= 0,80 (0,70-1,48)
TSH= 2,1036. (0,35-4,94)
ATPO= 0,52. (0,00-5,61)

Raspuns:

  • nu exista diagnosticul de „Tiroidita multinodulara”; poate fi vorba de o tiroida multinodulara sau o gusa polinodulara pe fond de tiroidita;
  • analizele prezentate sunt in limite, cu exceptia FT3, care NU are semnificatie patologica cand celelate sunt normale;
  • daca exista noduli tiroidieni, acestia ar trebui evaluati ecografic, cu decizie de (1) monitorizare, (2) punctie sau (3) alte investigatii in functie de dimensiuni si aspectul ecografic;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.