Răspunsuri la întrebări (2225)

oana:

Buna ziua,

femeie, 39 ani,
-am avut 5 ani cu treziri multiple nocurne datorita vezicii hiperactive- aceasta problema este rezolvata de 1 an.
– nu fac nici un tratament medicamentos
– dorm 7-8 ore/noapte
– sunt epuizata fizic si mental: nu am vlaga/putere, energie fizica; iar mental imi este dificil sa ma concentrez, sa invat, este ca si o ceata pe creier. imi este dificil sa imi fac sarcinile zilnice, atat acasa cat si la serviciu.
– analize uzuale de sange sunt bune (hemoleucograma, fier, glicemie, tgo, etc)

Ce analize pentru tiroida (sau altceva) ma puteti sfatui sa imi fac ?
Multumesc

Am platit pentru un pachet predefinit, si
FT4: 15.57 pmol/L [12 – 22]
TSH 2.07 miuUI/mL [0.27 – 4.2]

ATPO 38.33 UI/ml ar trebui sa fie <34
Mai trebuie sa primesc T3.
Ce parere aveti ?

T3=1.41 nmol/L [1.3 – 3.1]

Raspuns:

  • analizele de tiroida sunt bune, e clar ca sursa problemelor nu e acolo;
  • valoarea doar putin peste limita a ATPO nu are nicio consecinta la acest moment, dar poate justifica o verificare anuala a functiei tiroidiene (cu aceleasi teste de laborator);
  • din punct de vedere endocrinologic, meritia verficata si functionarea glandelor suprarenale; cel mai simplu se face cu ajutorul unor analize de sange recoltate dimineata pe nemancate, intre 8 si 9: cortizol seric, sodiu seric, potasiu seric; rezultatele ar trebui interpretate in contextul dvs particular de un endocrinolog, chiar daca se vor incadra in limitele laboratorului;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.